Prijs voor beste bacheloronderzoek steeds bekender

Bachelorstudenten van hogescholen en universiteiten kunnen 1.500 euro winnen met hun afstudeeronderzoek. Nog drie weken en dan is de deadline voor de Student Research Conference 2014.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De prijs voor het beste bacheloronderzoek krijgt steeds meer bekendheid. Drie jaar geleden stuurden slechts 87 studenten een paper in, vorig jaar waren dat er al 127 en dit jaar hopen de organisatoren op een record van 150 deelnemers.

In eerdere jaren wonnen studenten met inventieve toepassingen van zonne-energie, fotoakoestische beelden voor medische diagnoses en onderzoek naar het effect van vooroordelen. Studenten van alle disciplines ('van wiskunde tot culturele antropologie') kunnen meedingen. In 2010 en 2012 won een UT-student de prijs.

Delft organisator

Voor deze wedstrijd moeten studenten hun onderzoek beknopt samenvatten. Hun inzending mag slechts drie tot vier pagina’s lang zijn, inclusief voorblad en voetnoten. Bovendien moeten ze hun paper in honderd woorden samenvatten.

Van alle inzendingen worden er zestig uitgekozen: op 1 oktober horen studenten of hun onderzoek erbij zit. De uitverkoren deelnemers krijgen kritische op- en aanmerkingen waarmee ze hun paper kunnen verbeteren. Alle geselecteerde onderzoeken worden naderhand gepubliceerd in een bundel.

De prijs is in het leven geroepen door de universiteitenvereniging VSNU en het University College Roosevelt. Dit jaar organiseert de TU Delft de conferentie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.