Floorballers domineren competitie

| Peter Wolbers

Een opvallend seizoen voor de floorballers – een zomervariant van ijshockey - van Messed Up. In de tweede divisie zijn twee teams van de UT-vereniging actief: het tweede van Messed Up verloor alle wedstrijden en werd laatste, het eerste won alles en werd zo ongeslagen kampioen.

De floorballers van Messed Up 1 sloten afgelopen weekend in de wedstrijd tegen UFC Utrecht het seizoen in stijl af. Met de 3-2 overwinning wonnen ze ook de laatste wedstrijd van de competitie, waardoor een perfecte score werd bereikt: 14 uit 14 gewonnen. Het kampioenschap was door de dominantie van de studenten al enkele wedstrijden geleden behaald. Het tweede van Messed Up presteerde aanzienlijk minder: zij verloren alle wedstrijden waardoor de laatste plaats een feit is.

Splitsing

Aanvoerder van Messed Up 1, Henk Klooster vertelt waardoor dit grote verschil mogelijk is: ‘Aan het einde van vorig seizoen is er onder de leden gepeild of we dit seizoen met twee teams van start zouden gaan: het eerste team vooral prestatiegericht met als doel promotie, de ander als een team waar spelers konden doorgroeien naar het niveau van het eerste.’ Door de splitsing stond het eerste wel tegenover een grote uitdaging: ‘We zijn de competitie ingegaan met een minimale hoeveelheid aan spelers. De selectie telde maar 8 namen, terwijl je met 6 mensen in het veld staat. Zeker in floorball, waar het gebrek aan wissels een grote handicap is, is dat toch een lastige situatie’, aldus Klooster.

Doelsaldo

Toch bleek dit geen onoverkoombaar obstakel voor de heren van Messed Up. Met een doelsaldo van maar liefst +129 stond er in de competitie geen maat op het team. Nummer 2 FC Breda volgt op een respectvolle achterstand van 16 punten. Een van de redenen waarom het team, ondanks het geringe aantal spelers, toch zo goed presteerde is dat de spelers elkaar al een tijd kennen: ‘De meeste spelers spelen al een tijdje samen en we weten daardoor redelijk goed wat we aan elkaar hebben. We zijn een vrij hechte groep en ook buiten het veld vrienden van elkaar. We zijn goed op elkaar ingespeeld, en kunnen allemaal op verschillende posities uit de voeten, wat het voor de tegenstander een stuk moelijker maakt. Door het niet of weinig kunnen wisselen hebben we ook goed geleerd om onze momenten te pakken. De hele wedstrijd voluit gaan is met zo’n kleine selectie nauwelijks mogelijk.’

Komend seizoen mogen de heren van Messed Up het in de eerste divisie gaan proberen. Ook dan is promotie weer het doel, aldus Klooster: ‘We zijn van plan om binnenkort een aantal wedstrijden te organiseren tegen buitenlandse teams, om zo te kijken waar we staan qua niveau. Ook gaan we naar Zweden, het ‘Mekka van floorball’, om daar hopelijk zoveel mogelijk te leren voor volgend seizoen.’

Overige sportuitslagen

Basketbal

Heren, Rayon Oost - Hoofdklasse:TONEGO ’65 1 – Arriba 1: 82-74

Met de nederlaag tegen middenmoter TONEGO is degradatie een feit. Zelfs als de laatste twee wedstrijden gewonnen worden, is de 11e plek het hoogst haalbaar. De heren van Arriba spelen volgend seizoen in de overgangsklasse.

Hockey

Dames, 3e klasse, Poule F: Lelystad D1 – DHC Drienerlo D1: 2-2

Na drie nederlagen op rij hebben de dames van DHC eindelijk weer een punt gepakt. Uit bij Lelystad werd het 2-2. Op de ranglijst verandert er verder niet veel: een plek in de middenmoot valt de dames ten deel.

Korfbal

Veld, 2e klasse 2C: Olympus ’58 1 – Vakgericht 1: 16-7

Een pijnlijk verlies voor de korfballers. Tegen hekkensluiter Olympus werd ruim verloren, waardoor de één-na-laatste plaats in het geding is gekomen. Met nog maar 2 punten voorsprong is de laatste plaats opeens een reële optie.

Volleybal

Heren, Derde divisie A, regio Oost:Rivo Rijssen HS2 – Harambee HS1: 2-3 (27-29, 25-23, 26-24, 25-27, 13-15)

In een spannende wedstrijd waar alle sets met maar 2 punten verschil zijn gewonnen, trok Harambee uiteindelijk aan het langste eind. Door de overwinning blijft Harambee voorlopig buiten direct degradatiegevaar en is de middenmoot zelfs in zicht.

Dames, Promotieklasse A, regio Oost:Vrivo DS1 – Harambee DS1: 0-4 (24-26, 18-25, 20-25, 15-25)

Door de klinkende overwinning op degradatiekandidaat Vrivo blijven de dames voorlopig in de middenmoot bivakkeren. Met nog 2 wedstrijden te spelen is een promotieplek echter uit zicht.

Voetbal

Dames, 4e klasse P2, voorjaar: Gramsbergen D2- Drienerlo D1: 3-1

Hekkensluiter Gramsbergen heeft met deze overwinning de rode lantaarn overgedragen aan de dames van Drienerlo. Vooralsnog is de competitie geen succes voor de voetbalsters. Van de zes wedstrijden werd er maar één gewonnen.

Waterpolo

Heren, Regio Oost Heren 2A: De Veene 3 – Piranha 1: 6-7 (0-1, 2-2, 2-3, 2-1)

De heren van Piranha hebben met de overwinning op De Veene degradatie afgewend. In Almelo wonnen de waterpoloërs nipt van degradatiekandidaat De Veene. Na drie degradaties op rij mag Piranha volgend seizoen eindelijk haar kunsten vertonen in dezelfde klasse.

Winter Triathlon

Kwart Triathlon Estafette: 4e plaats: Aloha/Skeuvel ftw! (Theo Miltenburg, Gersom Hospers, Liset Vliegen)

Een knappe 4e plaats voor het Aloha-Skeuvel team bij het estafetteonderdeel van de kwart triathlon. De derde plek werd op 8 seconden nipt gemist.

Sprint Triathlon Estafette: 28e plaats:Skeuvel (Jip Spel, Kim Jorink, Arenda Steenhuis)

Bij de sprint kon het Skeuvel-team geen potten breken. De 28e plaats bleek uiteindelijk het hoogst haalbare.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.