Kansloze NSK voor Slapping Studs

| Peter Wolbers

Op het NSK IJshockey zijn de Slapping Studs als vierde geëindigd. Na het toernooi in 2012 en 2013 te hebben gewonnen, bleek dit jaar in de halve finale organisator Radboud Saints uit Nijmegen te sterk. Ook de troostfinale werd verloren: de Bulldogs uit Groningen legden beslag op de derde plaats

De Slapping Studs vaardigden dit jaar twee teams af naar het NSK in Nijmegen. Naast het vlaggenschip van de vereniging mocht ook het tweede een gooi doen naar de titel. Op donderdag stonden de wedstrijden in de poulefase op het programma, vrijdag de finalerondes. Voor het tweede van de Slapping Studs was al snel duidelijk dat de titel te hoog gegrepen was. In de poulefase werden alle wedstrijden kansloos verloren. Het eerste presteerde aanzienlijk beter. Met een tweede plaats in de groep plaatsten de ijshockeyers zich voor de kruisfinales.

In de kruisfinale de volgende dag was de Radboud Saints uit Nijmegen de tegenstander. De Saints, die in hun poule alle wedstrijden wonnen, bleek uiteindelijk nipt te sterk. De Saints, die in de studentencompetitie nog onderaan staan, kwamen dit toernooi duidelijk een stuk beter voor de dag.

De Radboud Saints wonnen uiteindelijk na shoot-outs de finale van de Icehawks uit Eindhoven en sleepten zo de titel in de wacht.

Maatje te groot

Na het verlies in de halve finale namen de Studs het in de troostfinale op tegen de Groningse Bulldogs. De Bulldogs, in de studentencompetitie nog trotse kampioen, werden in hun kruisfinale aan de kant gezet door de Icehawks uit Eindhoven, maar bleken in de strijd om de 3e en 4e plaats uiteindelijk net een maatje te groot voor de Studs.

Om de ellende compleet te maken wist ook het tweede niks te winnen op de 2e dag. Na de eerdere nederlagen in de poulefase, konden de studenten ook in de verliezerrondes geen potten breken, waardoor de laatste plaats het resultaat bleek.

Spijtig

Tom Jongema, speler van de Slapping Studs, was uiteraard teleurgesteld over de tweede dag: ‘Na de eerste dag sta je er goed voor. Je verliest wel van de nummer 1 uit de poule, maar toch weet je je te kwalificeren voor de finales. Jammer dat je dan nipt verliest van de uiteindelijke winnaar. Dat je de troostfinale niet wint is ook spijtig, maar na de afgelopen twee titels ga je vooral voor die eerste plek. Het was verder wel een geslaagd toernooi. We zijn met twee teams afgereisd en hebben een gezellige twee dagen gehad in Nijmegen. Volgend jaar gaan we weer voor de beker!’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.