Een boemerang, brandende Cubicus en Enge Normans

| Marije ten Böhmer

Pro Deo, Contramime en NEST - de drie theaterverenigingen van de UT - namen het gisteravond in een goed gevulde Agora tegen elkaar op in de improvisatieshow ‘Battle of the Cultures’. Contramime werd de winnaar.

Photo by: Arjan Reef

In vier rondes kregen teams van vier personen vijf minuten de tijd om met een theaterspelvorm, een centraal onderwerp en veel input van het publiek de meeste stemmen voor zich te winnen. Drie rechters konden een rode kaart uitdelen als spelers een (mens)onterende uitspraak deden. Gevolg van een rode kaart: aan het einde van de scène een solo voor je rekening nemen.

Slecht moordwapen

In de eerste ronde kiest NEST voor een psychologisch gesprek als spelvorm. Het publiek wordt gevraagd naar een slecht moordwapen en komt op de proppen met een boemerang. De problemen van de patiënt gaan terug naar zijn jeugd toen zijn knuffel, trein en pop zijn onthoofd door zijn zusjes. Later heeft hij op zijn werk een trauma opgelopen omdat al zijn papieren zijn verscheurd. De patiënt mag van de psycholoog iets terug doen en besluit zijn zusjes te vermoorden, met een boemerang.

Brandende Cubicus

Het verhaal van Contramime valt erg goed in de smaak bij het publiek. Een student scheikundige technologie is in een afbrandende Cubicus haastig op zoek naar de uitgang. UT-medewerker Karel en een CW-studente die het erg heet heeft en daarom wordt afgelikt (wat een rode kaart oplevert) vormen obstakels, maar worden overwonnen. Als de drie studenten echter Ed Brinksma tegenkomen die vraagt of de studenten hun bsa wel hebben gehaald kunnen ze niet verder en wordt de Cubicus hun laatste rustplaats.

Enge Normans

In de derde ronde improviseert Pro Deo er helemaal op los. Waar de verenigingen de gehele avond zelf de spelvorm bepaalden, laat Pro Deo dat over aan de toeschouwers. Het publiek geeft Pro Deo de letters ‘E’ en ‘N’. De spelvormen die de leden van Pro Deo hiervan maken: Engelen die Niezen, Enigszins Nepotistisch, Echte Naties en Enge Normans. De Enge Normans, waarin een Viking in elke scène de boel plundert, wordt als beste verkozen.

Contramime wint

Op verzoek van de rechters wordt in de vierde ronde door de drie teams nog een kort muzikaal stuk opgevoerd. Pro Deo krijgt een rode kaart wanneer wordt gezongen dat Frankrijk een land is van lelijke mensen. Volgens de rechter zit echte schoonheid van binnen.

De rol van de rechters zit er nu op, het publiek mag uiteindelijk een winnaar aanwijzen. Het team van Contramime – gevormd door Michiel Groenestein, Vincent Kroeze, Yori Thijssen en Isabel Nolte – weet verreweg de meeste stemmen in de wacht te slepen en wint hiermee de ‘Battle of the Cultures’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.