Marike Jager en Noord Nederlands Toneel op Stukafest

| Eymeke Lobbezoo

De eerste kaartjes voor Stukafest worden vrijdagmiddag in de lunchpauze in het Theatercafé verkocht. Bestuursvoorzitter Simone van Balen raadt aan er snel bij te zijn: ‘Nu heb je nog alle keus en kun je gaan voor je favoriete artiesten.’ De zevende editie van het studentenkamerfestival vindt in Enschede plaats op woensdagavond 19 februari. Nieuw dit jaar is de Stuka van de Dag: een dagelijks wisselend arrangement met korting.

Een van de grote namen dit jaar op Stukafest is Marike Jager. De singer-songwriter won de Sky Radio-talentenjacht, werd genomineerd voor twee Edisons, was tafeldame bij De Wereld Draait Door en heeft televisieprogramma’s gepresenteerd. Een andere veelbelovende act is het Noord Nederlands Toneel. Sinds vorig jaar behoort het NNT tot de vier grote, door het Rijk gesubsidieerde theatergezelschappen van Nederland. De grote zalen verwisselt het gezelschap tijdens Stukafest voor studentenkamertjes.

Stuka van de Dag

Nieuw tijdens Stukafest is de ‘Stuka van de Dag’, voor bezoekers die liever voor zich laten kiezen. Het is een arrangement met drie rondes die door het bestuur zijn gekozen. De samenstelling wisselt per verkoopdag. Wie vandaag de Stuka van de Dag koopt, gaat naar singer-songwriter Marike Jager, cabaretier Wouter Monden en RADAR, een dans waarbij zowel de ruimte als de toeschouwers worden betrokken. Zo’n arrangement koop je voor €10. Een losse ronde kost €4,50 en drie zelfgekozen rondes kosten €11.

Bestuurslid Simone van Balen vindt het na maandenlange voorbereiding zelf lastig kiezen tussen alle acts. ‘Het is zo divers! We hopen dan ook op een gemêleerd publiek. Studenten die om aanraders vragen, vraag ik eerst welk genre ze leuk vinden. We hebben bijvoorbeeld The Future’s Dust, een beetje psychedelisch, dus daar moet je van houden. Maar binnen het genre zijn ze heel goed.’

Een tip die Van Balen iedereen geeft, is het eindfeest (kaarten variëren van 3 tot 6 euro, afhankelijk van het aantal voorstellingen dat je bezoekt). ‘De sfeer belooft heel goed te worden. Zelfs als je niet bij de voorgaande rondes bent geweest, moet je komen. Hoe vaak gebeurt het nou dat je als student zo goedkoop naar een vet feest met livemuziek kan? Het Broken Brass Ensemble is heel goed en van Mannen met Snorren verwachten we ook veel. Heb je hun eigen aankondiging gelezen? Heel grappig.’

Later kaarten kopen

Het volledige programma met onder andere muziek, dans, theater, cabaret en literatuur is te vinden op de Stukafest-website en in de brochures die over de campus worden verspreid. Op de Facebookpagina van Stukafest Enschede, sinds dit jaar een officiële UT-vereniging die onder cultuurkoepel Apollo valt, kun je een voorproefje zien van komende editie.

Mocht je nog geen keuze hebben gemaakt uit de achttien verschillende optredens, dan is er ook later nog gelegenheid kaartjes te kopen. Het Stukafest-bestuur is de komende maand te vinden in onder andere het Sportcentrum, de Horst, Waaier en Bastille. Daarnaast kun je bij de Toerist Info Shop Enschede en binnenkort ook online je slag slaan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.