Technology Innovation Leadership voor Ostendum

| Redactie

UT spin-off Ostendum heeft een prestigieuze Technology Innovation Leadership Award van Frost & Sullivan in de wacht gesleept. Ostendum ontving de award in de categorie Lab-on-a-Chip-Nanodevices voor hun draagbare laboratoria, die bijdragen aan medische diagnostiek.

Photo by: Ostendum

Ostendum is een nanotechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in optische detectiemethoden. Het bedrijf ontwikkelt draagbare laboratoria waarmee je ter plekke en direct de concentratie van virussen, bacteriën en specifieke eiwitten in allerhande monsters – zoals bloed-, urine- en speekselmonsters – kunt meten.
Het systeem van Ostendum bestaat uit twee onderdelen: Een goedkope optische ‘wegwerpchip’, waarop je een vloeistof aanbrengt, en een detector om de chip uit te lezen. Doordat artsen ter plekke hun monsters kunnen onderzoeken en direct een diagnose kunnen stellen, bespaar je zorgkosten en verbeter je de behandelmogelijkheden voor de patiënt.

Vooralsnog richt Ostendum zich op de gezondheidszorg en de voedselveiligheid, maar de technologie is ook toepasbaar binnen diverse ander sectoren.

Award

De prestigieuze Technology Innovation Leadership Award van Frost & Sullivan werd op 17 oktober uitgereikt tijdens het Excellence in Best Practices Awards Banquet in Parijs. De toekenning van de award volgde op een zeer uitgebreide analyse van de technologie en de kansen van het bedrijf. Hierbij keek Frost & Sullivan onder meer naar de marktkansen van het product, de uniciteit van de gebruikte technologie en de impact op de samenleving. Uit de analyse blijkt dat Ostendum met kop en schouders boven de laatste twee andere kanshebbers uitsteekt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.