Atlascollege van MythBuster

| Maaike Platvoet

Je zult maar eerstejaars aan de UT zijn en op je tweede collegedag al gelijk MythBuster Jamie Hyneman het hemd van het lijf mogen vragen! Dat is dus precies wat de Atlasstudenten morgen te wachten staat.

Het is nou niet echt een doorsnee docent te noemen, van wie de studenten van het ATLAS University College, morgen college krijgen. Maar supercool is het wel, als je via een livestreamverbinding met MythBuster Jamie Hyneman allerlei vragen aan deze tv-ster mag stellen én een projectopdracht van hem krijgt.

En dat is dus precies wat de dertig ATLAS-studenten morgenmiddag te wachten staat. Zij zullen met Jamie Hyneman live contact hebben, en vervolgens de opdracht krijgen om een mythe uit te zoeken. Die mythe moet zowel sociale als technische aspecten hebben. Uiteindelijk zullen de studenten hun mythe presenteren in een 10 minuten durend filmpje, dat op 26 september gepresenteerd wordt. Bij die presentatie zal Jamie Hyneman opnieuw - via een livestreamverbinding - aanwezig zijn en feedback geven.

Jamie Hyneman ontving samen met collega-MythBuster Adam Savage in 2011 een eredoctoraat van de UT, waarvoor veel aandacht was van allerlei media. UT-hoogleraar Stefano Stramigioli (foto) droeg het tweetal voor. Zij zijn de makers van het populaire tv-programma MythBusters op Discovery Channel. In elke afleveringen bevestigen of ontkrachten de twee allerlei theorieën, legenden en mythen. Ze staan bekend om hun humoristische benadering, waardoor ze een miljoenenpubliek weten te interesseren voor wetenschap, technologie en het uitvoeren van experimenten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.