Elfvijvertocht wordt Campusvijvertocht

| Redactie

De ijsmeesters van schaatsvereniging De Skeuvel en het sportcentrum van de UT zijn eruit. De toertocht die donderdag wordt gereden is niet een Elfvijvertocht maar een Campusvijvertocht. Er wordt een route uitgezet van het Torentje van Drienerlo naar de vijver aan de Hengelosestraat en terug. Met heuse stempelposten en koek en zopie. Eraan voorafgaand wordt een kortebaanwedstrijd georganiseerd.

Niet alle elf vijvers uit het oorspronkelijke parcours van de Elfvijvertocht hebben al een ijslaag die dik genoeg is. Volgens Steven Zaal, voorzitter van De Skeuvel, komt dat doordat er in sommige vijvers buizen van de stadsverwarming lopen. Daarom, en omdat het anders meer klunen dan schaatsen zou worden, hebben de ijsmeesters gekozen voor de Campusvijvertocht.

Het parcours loopt van het Torentje van Drienerlo via het kanaal langs het Ganzenveld naar de vijver bij de Hengelosestraat, en weer terug. Een rondje is ongeveer 1 kilometer en er moet vier keer gekluund worden. Daar zullen matten over de weg gelegd worden. Langs de route staan stempelposten. Je kunt zo veel rondjes schaatsen als je wilt. Na afloop krijg je op vertoon van je stempelkaart een certificaat met daarop je naam en de afgelegde afstand. De Campusvijvertocht begint donderdag om 12.30 uur.

Kortebaanwedstrijd

Daaraan voorafgaand wordt een kortebaanwedstrijd georganiseerd op de vijver bij het Torentje van Drienerlo. Op een recht stuk van zo’n honderd meter wordt steeds in tweetalen gesprint. De wedstrijd verloopt volgens het afvalsysteem. De winnaar van elke race gaat door naar de volgende ronde. Deze kortebaanwedstrijd begint om 11.30 uur.

Aanmelden

Woensdag krijgen alle UT-studenten en –medewerkers een mail met informatie over beide schaatsevenementen. Via die mail kunnen ze zich aanmelden voor de kortebaanwedstrijd. Daarvoor geldt een maximum aantal startplaatsen. Hoeveel is nog onbekend, aldus Steven Zaal. Voor de Campusvijvertocht hoef je je niet vooraf in te schrijven.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.