UT-spin-off in de prijzen

| Redactie

UT-spin-off Recore Systems heeft op 30 maart twee ondernemersprijzen in de wacht gesleept. Het bedrijf, nog geen jaar oud, kreeg `s morgens de ING Startersprijs van tienduizend euro en werd slechts een paar uur later uitverkozen tot een van de tien winnaars van de ondernemingsplanwedstrijd New Venture. Dat leverde nog eens duizend euro op.

Recore Systems, in september 2005 opgericht door de postdocs Paul Heysters, Lodewijk Smit en Gerard Rauwerda van de groep reconfigurable computing (faculteit EWI), ontwikkelde de zogenaamde Chameleonprocessor. Die is niet alleen veel energiezuiniger dan gewone processoren als de Pentium, maar ook herconfigureerbaar.

Het ondernemersplan van Recore was volgens de jury van de ING Startersprijs het beste van de enkele honderden inzendingen. `Een goed doordacht plan dat ruimschoots aan alle gestelde criteria voldoet.' De New Venture ondernemingsplanwedstrijd is een initiatief van McKinsey & Company en geeft starters de kans om originele ideeën uit te werken tot effectieve ondernemingen. De cheque van duizend euro ontving Lodewijk Smit uit handen van staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.