Fraaie pui voor free flow resto

| Redactie

Het is het neusje van de zalm van het nieuwe free flow-restaurant: de glazen pui, die de volle breedte van de uitbouw zal omvatten (tekening). Op zithoogte komt transparant doch zonwerend glas zodat de eters geen last hebben van invallende zonnestralen. Daarboven wordt een brede glasbaan aangebracht met een gezeefdrukte screening (spikkeltjesmotief) waardoor volgens directeur Bert Leusenkamp van S

Het is het neusje van de zalm van het nieuwe free flow-restaurant: de glazen pui, die de volle breedte van de uitbouw zal omvatten (tekening). Op zithoogte komt transparant doch zonwerend glas zodat de eters geen last hebben van invallende zonnestralen. Daarboven wordt een brede glasbaan aangebracht met een gezeefdrukte screening (spikkeltjesmotief) waardoor volgens directeur Bert Leusenkamp van Staalbouw Oldenzaal b.v. 'de zontoetredingsfactor met zeventig procent wordt gereduceerd.' Zijn bedrijf bouwde een soortgelijke glaswand in het Arnhemse Gelredome, het stadion van Vitesse.

Karakteristieke elementen uit de tijd dat architect Pieter Blom de Bastille bouwde (eind jaren zestig) zoals de 'pukkel' en de klinkerbestrating aan de buitenzijde van de Bastille worden in het nieuwe restaurant geïntegreerd. Projectmanager Jaap Nieuwenhuijse gaat er vanuit dat het studentenrestaurant vóór de Batavierenrace (zaterdag 24 april) operationeel is. De Stec verhuist al eind dit jaar van de Vrijhof naar de Bastille.

De foto's geven een beeld van waar de twee nieuwe eetlocaties zullen verrijzen. Op de tekening is de markante -in de pui verwerkte- schoorsteen te zien waarmee de rookgassen van de keuken worden afgevoerd.


Waar de glazen pui zal komen is al een beetje zichtbaar. Vanaf deze kant van de Bastille, schuin tegenover de Vrijhof en vlak bij de hoofdingang van het studentengebouw, begint de uitbouw.

De betonnen plantenbak, oftewel de pukkel, blijft overeind en wordt verwerkt in het nieuwe interieur. In deze bak zullen de kassa's van het free-flow restaurant worden gebouwd.

In de voormalige ruimte van de Belletrie komt een consumptieruimte. Via een trappetje naar boven kan men naar het grotere eetgedeelte in de glazen uitbouw wandelen.

Het zal de oude kroegbezoekers binnen de UT deugd doen: de aloude Sociëteitsbar, nu nog onder een laag stof, is een van de weinige ruimten die in tact is gebleven tijdens de verbouwing van de Bastille. De succesvolle Stec zat er tot een jaar of twee geleden in, draait nu in het Theatercafé, maar keert er weer terug, eind dit jaar al. Het verschil met het free flow resto is dat je in de Stec aan tafel wordt bediend. Er komt een nieuwe linoleumvloer en een nieuw luchtsysteem.

In deze ruimte komen de eilanden waarop eten is af te halen, geheel volgens het idee van de La Place-restaurants van V&D.


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.