Cafitesse, het totaal nieuwe koffieconcept

| Redactie

UT-Catering werkt aan een totaal nieuw 'koffieconcept' voor de campus. Een nieuw type automaat moet de kwaliteit opkrikken, de prijs drukken en het illegaal koffiezetten tegengaan. Vanaf 1 januari moet de Cafitesse de UT veroveren. Bij de faculteit BBT loopt sinds 1 september een proef met de Cafitesse van Douwe Egberts. Een aantal exemplaren van de 1 meter hoge automaat staat opgesteld in het geb

UT-Catering werkt aan een totaal nieuw 'koffieconcept' voor de campus. Een nieuw type automaat moet de kwaliteit opkrikken, de prijs drukken en het illegaal koffiezetten tegengaan. Vanaf 1 januari moet de Cafitesse de UT veroveren.

Bij de faculteit BBT loopt sinds 1 september een proef met de Cafitesse van Douwe Egberts. Een aantal exemplaren van de 1 meter hoge automaat staat opgesteld in het gebouw aan het Capitool en voorziet daar de BBT-medewerkers van maar liefst acht koffiesoorten naar keuze. De proef loopt tot eind december, maar volgens hoofd Catering Bart Dirne is het enthousiasme onder de gebruikers zo groot dat nu al van een geslaagd experiment gesproken kan worden.

Een van de redenen om de Cafitesse in stelling te brengen is het streven van het Facilitair Bedrijf het koffiezetten op medewerkerskamers uit te bannen. Dirne: 'Van de facilitair managers uit de gebouwen krijgen we steeds meer meldingen van onveilige situaties. Al die koffiezetapparaten die op kamers staan worden natuurlijk niet onderhouden, met het gevolg dat er regelmatig dingen aan kapot gaan en er in de gebouwen stoppen doorslaan. Dat willen we voorkomen, maar dan moet je wel een goed alternatief hebben.'

Het alternatief is de Cafitesse. UT-Catering huurt de machines van Douwe Egberts en zorgt zelf voor het beheer en onderhoud. De koffieprijs per kopje wordt doorberekend aan de dienst, eenheid of faculteit waar de automaat zijn werk doet. Of de werkgever zijn personeel vervolgens laat betalen voor de geconsumeerde koffie, bepaalt hij zelf. Door het gebruik van de nieuwe automaten kan de huidige koffieprijs van 31 eurocent met ongeveer 25 procent naar beneden.

Dirne: 'Als we dit concept na 1 januari ook aan andere faculteiten en diensten gaan aanbieden - en daar ziet het wel naar uit - hebben we een heel aantrekkelijk en concurrerend aanbod. Zelfs voor de zelfzetters. Want vergeet niet dat er behalve een stukje onveiligheid ook nog heel wat verborgen kosten bij het zelf koffiezetten komen kijken: al die secretaresses hoeven er straks niet meer op uit om pakken koffie in te slaan...'


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.