(zie ook elders in het UT-nieuws)
De opzet in de Bastille voorziet erin dat het nieuwe eetgedeelte over loopt in het al geplande dagcafé. Hoofd UT-Catering Bart Dirne: 'Het college kijkt nog naar wat details van het plan, maar er is al een budget voor vastgesteld en we zijn intussen bezig om offertes te beoordelen om te kijken of het voor dat bedrag ook kan. Als dat lukt, kunnen de bouwvoorbereidingen na de vakantie starten en hoop ik dat we nog dit jaar kunnen openen.'
Bedoeling is dat het studentenrestaurant 275 plaatsen krijgt; de oude mensa had er 550. 'Maar daar was 60 procent van de stoelen altijd onbezet,' zegt Dirne. 'In de nieuwe ruimte zal het af en toe best druk zijn en zul je misschien af en toe moeten wachten. Of uitwijken naar de Stec, die straks weer in de Bastille zit.'
Alleen de grote 'productiekeuken' zweeft nog. Het oorspronkelijke plan voor nieuwbouw in de Boerderij is definitief opgegeven. Gezocht wordt - nog steeds - naar huurmogelijkheden buiten de campus voor een periode van vijf tot tien jaar, bijvoorbeeld bij Go Planet. Dirne verwacht op korte termijn duidelijkheid, want de tijdelijke oplossing via zorgcentrum Het Bouwhuis loopt eind dit jaar af en nieuwbouw van een eigen keuken elders op de campus kost al gauw een miljoen euro.
De zwaar vertraagde verbouwing van de Boerderij is inmiddels ver gevorderd. Ook in dit nieuwe gastenrestaurant (nu tijdelijk ondergebracht in Logica) hoopt Dirne voor het eind van het jaar weer eters te kunnen bedienen. Of er in hetzelfde pand ook een Faculty Club gevestigd wordt, hangt volgens Dirne nog af van een haalbaarheidsonderzoek dat de komende weken wordt uitgevoerd.
Menno van Duuren
De verbouwing van de Boerderij is weer in volle gang
![]()
![]()