Huize Joris en de Draak & de prinsesjes maakt de komende maanden een rondje langs studentvriendelijke eetgelegenheden in Enschede en Hengelo. Motto: lekker én betaalbaar, op je eentje, met je galadate, of met je ouders.
Ditmaal zijn we naar www.daghap.nl gesurfd voor een overzicht van de dagmenu's in Enschede. De dagschotel van het Atrium sprak ons aan: varkensfilet of gebakken vis met roomsaus, roerbakgroenten en rosti. De daghappen worden hier tot 18.30 geserveerd en kosten slechts 5,70 euro. Bij het telefonisch reserveren gevraagd naar de mogelijkheid voor een vegetarische daghap: geen enkel probleem.
Er is een tafeltje voor ons gereserveerd naast de bar. De inrichting is een gezellige mix van stijlvolle donkere houtsoorten en met posters bedekte muren. We bestellen een drankje. Een halve minuut later staat de ober weer bij ons tafeltje, al kan hij zich niet herinneren welke bestelling bij welke persoon hoort. De rode huiswijn is wat wrang en stroef. Een half uur later wordt het eten geserveerd. Tot onze grote verbazing zijn roerbakgroenten en rosti zonder bericht vooraf vervangen door sla en gebakken aardappelen! Ook op de eigen daghapflyers klopt de samenstelling van het menu niet. Maar goed, het vlees is heerlijk, net als de aardappelen, en de sla is wel oké met een aardige dressing. Wel lijkt de sla-mix verdacht veel op de studentikoze supermarktverpakkingen. Ook de vis smaakt prima. De vegetarische daghap bestaat uit champignons in saus uit een pakje met (veel!) toegevoegde knoflook, gegratineerd met kaas. Enigszins fantasieloos. Het gerecht wordt geserveerd met sla en stokbrood in plaats van aardappelen. Alle gerechten zijn gegarneerd met sinaasappel, kiwi en meloen.
Op de hoeveelheid is niets aan te merken, bordje leeg en buikje vol. Toch past er nog een toetje bij en vragen we om de kaart. Vanaf dan lijkt het alsof we compleet vergeten zijn. Een kwartier later wordt de bestelling van aantrekkelijk beschreven en vriendelijk geprijste desserts (5 a 6 euro) opgenomen. Gelukkig hebben we geen andere plannen voor deze avond, want pas een half uur daarna worden de ijssoorten met noten, het ijs met huisgemaakte caramelsaus en de overheerlijke limoentaartjes geserveerd. Helaas voorzien van nepslagroom. Zowel smaak als portionering zijn hier dik in orde: flinke bollen ijs en een goed stuk taart op het bord. Ook hier ontbreken de sinaasappel en meloen niet. We verlaten tevreden het pand, zeker wanneer de rekening slechts 57 euro bedraagt voor vier personen, de twee consumpties de man inbegrepen.
Het Atrium is een prima restaurant met een leuke kaart, ook als je niet voor de daghap kiest. Geschikt voor elke gelegenheid, er hangt een ontspannen en gezellige sfeer. In de zomer is de restauranttuin geopend zodat je lekker in het zonnetje kunt zitten.
Verwacht hier geen hoogstandjes op het gebied van originaliteit.
Prijs/kwaliteit 8 (goed eten en een zeer vriendelijke prijs)
Bediening6 (lang wachten)
Presentatie6 (saaie meloen)
Smaak8 (heerlijke aardappeltjes, toetjes flex)
Hoeveelheid7 (geen klachten)
Originaliteit5 (alleen de desserts zijn creatief, de rest is ergstandaard)
Inrichting7 (mooie mix van klassiek en actuele posters)
Hiermee komt de score op 47/7 = 6.7 op de schaal van studentvriendelijkheid.
Ter vergelijking:
-Stek (20/02): 7,1
-Turks restaurant Turquoise (20/03): 6,0 *)
Waar moeten de volgende keer naartoe? Laat het ons weten op [email protected].
*)In de vorige daghap (20/3) is het onderste beoordelingscriterium weggevallen, namelijk de 'inrichting'. Turquoise kreeg daarvoor van ons een 7. Totaal behaalt het restaurant hiermee 45 punten, waarmee het gemiddelde een 6,0 bedraagd.
![]()