Vlees verstopt onder patatberg

| Redactie

Steeds vaker wordt er eten gejat uit de mensa van de VU. Dat komt volgens het weekblad Ad Valvas door de nieuwe opzet van de universitaire eetgelegenheid, waarin studenten en medewerkers anders dan voorheen zelf hun eten opscheppen en drinken inschenken. Vervolgens worden de mensabezoekers geacht bij de kassa af te rekenen, maar steeds meer krenterige eters weten ongezien de kassa te passeren. En eetgasten die wel hun aangeschafte waar aan de caissière tonen, willen nog wel eens een stuk vlees onder een berg aardappelpuree verstoppen, of blijken hun beker melk al voor de kassa leeggedronken en vervolgens weer gevuld te hebben.

Voor de facilitaire dienst van de VU is de maat vol: de pas verwijderde draaihekjes bij de ingang komen weer terug en in de mensa worden railingen geplaatst om de bezoekers in een vaste richting te sturen. 'De mensen kunnen blijkbaar niet met de openheid in de mensa omgaan,' aldus een teleurgestelde cateringmedewerker. Voorlopig zijn er geen plannen om het zelf opscheppen weer af te schaffen, maar het personeel gaat wel beter opletten of alles wordt afgerekend. 'Als kassamedewerkers een enorme berg frituur op een bord zien liggen, mogen ze best vragen of daar niet wat anders onder ligt.'

Op het maaiveldniveau van de Bastille van de UT verschijnt binnenkort ook een eetgelegenheid die op deze snit is geschoeid.


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.