Struisvogel, grote kip die smaakt naar koe

| Redactie

Huize Joris & de Draak en de Prinsesjes maken de komende maanden een rondje langs studentvriendelijke eetgelegenheden in Enschede en Hengelo. Motto: lekker én betaalbaar, op je eentje, met je gala-date, maar ook als je met je ouders gaat. De vier bewoners van JDP (Bart, Mieke, Kike en Joris) kregen in december de eervolle titel 'meest culinaire studentenhuis van Enschede', nadat UT-nieuws en U

Huize Joris & de Draak en de Prinsesjes maken de komende maanden een rondje langs studentvriendelijke eetgelegenheden in Enschede en Hengelo. Motto: lekker én betaalbaar, op je eentje, met je gala-date, maar ook als je met je ouders gaat. De vier bewoners van JDP (Bart, Mieke, Kike en Joris) kregen in december de eervolle titel 'meest culinaire studentenhuis van Enschede', nadat UT-nieuws en UT-catering waren komen proeven.

De Stek, het eetcafé van de UT is als eerste aan de beurt. Het culinaire hart, gevestigd in de Vrijhof, serveert de hele maand februari het studentenhuismenu. Het is als het ware een mix van allerlei lekkere gerechten die meededen aan de studentenkookwedstrijd.

Het menu ziet er zo uit:

- Capaccio van courgette met een dressing van gedroogde tomaten

- Mosterdtaartje

- Struisvogelbiefstuk met champignon kastanjesaus

- Peertje met perenijs en honingsaus

De bediening komt snel naar onze tafel. Hé, een bekend gezicht! We bestellen wat te drinken en gaan voor het studentenmenu.

De courgette-carpaccio ziet er fancy uit: origineel en goed in balans, maar de courgette is wat droog. De dressing van tomaat is heerlijk; de smaak in balans en heel lekker bij de courgette. Als garnering is een royale hoeveelheid uienscheuten gebruikt.

Wat opvalt is dat we steeds door iemand anders worden bediend; de één haalt de lege borden op, de ander brengt het volgende gerecht. Wel flexibel, maar het oogt niet echt professioneel. Verder hangt het personeel zo'n beetje de hele avond aan de bar en wordt de schoonmaak al ingezet terwijl er nog gasten zitten te eten. Zal allemaal wel komen door de tijdelijke huisvesting in het Theatercafé, waar 's avonds de ruimte weer door anderen gebruikt moet worden.

Het mosterdtaartje op de kaart had beter een notentaartje met mosterdsaus genoemd kunnen worden. Er valt weinig op af te dingen. Mooi gerecht, originele garnering van uienscheuten. Voordeel van de Stek is dat het er lekker laagdrempelig is. Je kunt er gemakkelijk binnenlopen en ergens gaan zitten. Wel jammer dat het Theatercafé ook dienst doet als doorloop van de Vrijhof. Beetje storend al die mensen die langs je tafel lopen.

Minpunt is de muziek (Skyradio) die veel te hard uit de luidsprekers neerdaalt. Dan maar liever een leuk cd'tje. Het is half acht en de Stek is al bijna leeg. Tip: kom rond 18.00 uur, dan is het gezellig druk.

We zijn benieuwd naar de struisvogelbiefstuk. Toch altijd een beetje apart: een grote kip die smaakt naar koe, maar dan lekkerder. De biefstuk is perfect gegrild, rood van binnen, bruin van buiten. Ook de portionering is niet kinderachtig. Twee stukken op elk bord. En dan de champignon-kastanjesaus. We komen veel meer paddo's tegen dan champignons! Het lijkt wel alsof de kok nog even langs de smartshop is gegaan voor wat extra's. Weinig kastanjes in de saus en erg gaar. Wel prachtig gegarneerd met uienscheuten.

Het dessert maakt het geheel lekker af. Peertje op het bord. Op de kaart prijkt perenijs maar we krijgen gewoon roomijs. Vandaar die vanillesaus als bonus? De honingsaus met noten is zoet en vol. Met alleen een lepel alsgereedschap is het even stoeien en handen wassen, maar daar doen we niet moeilijk over voor die kleine 15 Euro. Alleen missen we wel de uienscheuten bij het dessert.

De Stek zat vroeger in de kelder van de Bastille, maar is nu te vinden in het Theatercafé. Ideaal voor als je 's avonds een voorstelling wilt bezoeken in de Vrijhof, of met je ouders gaat eten. De prijzen in de Stek beginnen bij 5,40 euro voor de bekende Hap aan de Tap. Voor ons 4-gangenmenu tellen we 14,50 euro p.p. neer.

Het studentenmenu staat de hele maand februari nog op de kaart, vanaf 17.00 uur, bestellingen tot 19.30 uur. Iedere maand een ander menu.

Prijs/kwaliteit: 9 (veel en goed eten voor niet veel geld)

Bediening: 5 (veel verschillende mensen aan je tafel, ook niet echt professioneel)

Smaak 8: (malse struisvogelbiefstuk, heerlijke combinatie van verschillende gerechten)

Presentatie: 7 (veel uienscheuten)

Hoeveelheid: 8 (buikje meer dan vol)

Originaliteit: 8 (waar vind je tegenwoordig een studentenmenu op de kaart?)

Inrichting: 5 (veel doorloop)

Bijzonderheid: goede (student)eetgelegenheid op de campus

Totaalscore: 50/7 = 7,1

Commentaar op onze bevindingen? Suggesties waar we de volgende keer naar toe moeten? Late Valentijnskaart? Laat het ons weten op [email protected]


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.