Free-flow restaurant in Bastille

| Redactie

UT-Catering hoopt begin maart in de Bastille te beginnen met het bouw- en breekwerk voor het nieuwe studentenrestaurant. Als de operatie volgens plan verloopt kan de opvolger van de mensa, die tijdelijk is ondergebracht in de WB-kantine, aan het begin van het nieuwe studiejaar zijn deuren openen. De Vastgoedgroep Drienerlo en UTC leggen dezer dagen de laatste hand aan een voorlopig ontwerp voor he

UT-Catering hoopt begin maart in de Bastille te beginnen met het bouw- en breekwerk voor het nieuwe studentenrestaurant. Als de operatie volgens plan verloopt kan de opvolger van de mensa, die tijdelijk is ondergebracht in de WB-kantine, aan het begin van het nieuwe studiejaar zijn deuren openen.

De Vastgoedgroep Drienerlo en UTC leggen dezer dagen de laatste hand aan een voorlopig ontwerp voor het nieuwe free-flow restaurant, dat aan de oostzijde van de Bastille zijn plek moet krijgen. Daarbij wordt uitgegaan van een uitbouw van zo'n 150 vierkante meter ter hoogte van het kunstwerk Information Plaza. Het plan moet nog worden vastgesteld door het college van bestuur.

Een definitieve oplossing voor de huisvesting van de grote catering-keuken is intussen nog niet gevonden. Sinds begin vorig jaar de optie van een geheel nieuwe keuken op het laatste moment uit de verbouwingsplannen voor de Boerderij verdween, deden diverse varianten de ronde. Volgens UTC-hoofd Bart Dirne wordt op dit moment een aanbod van Go Planet onderzocht: de exploitanten van de uitgaansboulevard achter het Business & Science Park hebben een leegstaande keukenvoorziening in de aanbieding die - vanwege het faillissement van Miracle Planet - niet door de oorspronkelijk beoogde cateraar wordt gebruikt.

Voor het eind van het jaar moeten de UT-koks onder de pannen zijn, want dan loopt het contract af met zorgcentrum 't Bouwhuis, waar UTC momenteel gebruik maakt van de kookfaciliteiten. In het restaurant-plan voor de Bastille is wel een kleine 'satellietkeuken' opgenomen, waar de elders voorbereide gerechten worden voltooid. Zoals bekend krijgt de nieuwe mensa een formule die vergelijkbaar is met die van de La Place-restaurants van V&D. Een deel van het studentenrestaurant gaat tevens dienst doen als café.

De verbouwing van De Boerderij tot gastenrestaurant heeft forse vertraging opgelopen. Het voormalige voorlichtingscentrum, waarin oorspronkelijk zowel de keuken, een á la carte restaurant als de nieuwe mensa gehuisvest zouden worden, staat al een jaar leeg en moet nog eens een maand of tien wachten op zijn nieuwe bewoners.

Dirne: 'Hopelijk gaat deze maand de opdracht de deur uit en kan de aannemer aan het werk. Het zal dan wel oktober, november worden voordat we met het gastenrestaurant uit Logica naar de Boerderij kunnen verhuizen. Dat is een stuk later dan april van dit jaar, zoals eerst gedacht. Heel jammer, want doordat we met ons á la carte restaurant nu zo decentraal zitten kost ons dat veel omzet. We hadden al gerekend op een teruggang van 35 procent, maar we zitten nu al boven de vijftig en dat gaat dus nog even zo door.'

Menno van Duuren


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.