Culinaire prijs streelt de tong

| Redactie

Een echte chef-kok achter jouw studentenfornuis? De vier bewoners van 'Huize Joris en de Draak en de prinsesjes' mochten zich vorige week prinsheerlijk laten bedienen. Zij wonnen in december de kookwedstrijd van UT-Catering en UT-Nieuws. Bewoner Joris van Hoof laat even weten of de smaakpapillen daadwerkelijk zijn geprikkeld. Heeft de chef-kok van UT-Catering zijn best gedaan? 'Het was in één woor

Een echte chef-kok achter jouw studentenfornuis? De vier bewoners van 'Huize Joris en de Draak en de prinsesjes' mochten zich vorige week prinsheerlijk laten bedienen. Zij wonnen in december de kookwedstrijd van UT-Catering en UT-Nieuws. Bewoner Joris van Hoof laat even weten of de smaakpapillen daadwerkelijk zijn geprikkeld.

Heeft de chef-kok van UT-Catering zijn best gedaan?

'Het was in één woord geweldig. Hans Bosboom was 's ochtends al om tien uur begonnen met de voorbereidingen. Wij schoven om zeven uur aan tafel en om tien uur waren we dan eindelijk toe aan de koffie.'

Dan moet het wel bijzonder zijn geweest?

'Absoluut. Hans is een professional, hoor. Samen met een leerlingkok kregen we onder andere boerenhammousse, een mélange van bospaddestoelen, gebakken kalfszwezerik, hertenbiefstuk en nougatijs.'

Klinkt goed, zeker veel servies nodig gehad?

'Nou, Hans kwam met een vrachtwagentje aanrijden en had voor alles gezorgd. Van servies tot glazen en een tafelkleed.'

Wat een luxe! En de afwas?

'Alle vuile vaat werd opgestapeld en ging zo die vrachtwagen weer in. We zijn echt verwend.'

Jullie zijn destijds kritisch beoordeeld door de chefkok. Draai de rollen maar om. Wat vind je van zijn kookkwaliteiten.

'Uh, de positionering was aan de hoge kant. En als je zag hoeveel room en boter werd verbruikt...dat was heel veel. Waarschijnlijk ben ik wel iets zwaarder sinds dat diner.'

Eindoordeel?

'Wij als culinair studentenhuis zijn erg geïnspireerd geraakt, maar hebben nog heel veel te leren.'


Het winnende studentenhuis met aanhang aan de dis


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.