prof. C.A.Muller

| Redactie

Op 8 augustus is oud-UT-hoogleraar prof. ir. C.A. Muller op 81-jarige leeftijd overleden. Professor Muller was hoogleraar microgolftechnieken van 1971 tot 1984 bij de faculteit Elektrotechniek. De faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica herdenkt in hem een zeer deskundige en motiverende hoogleraar met bijdragen tot het onderwijs en onderzoek in de microgolftechniek. Professor Muller he


Op 8 augustus is oud-UT-hoogleraar prof. ir. C.A. Muller op 81-jarige leeftijd overleden. Professor Muller was hoogleraar microgolftechnieken van 1971 tot 1984 bij de faculteit Elektrotechniek.

De faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica herdenkt in hem een zeer deskundige en motiverende hoogleraar met bijdragen tot het onderwijs en onderzoek in de microgolftechniek. Professor Muller heeft het zeer moeilijke vakgebied der elektromagnetische velden en golven op een heel begrijpelijke wijze weten te doceren en zijn dictaten zijn lange tijd als referentie gebruikt binnen de afdeling elektrotechniek. Ook heeft hij, met zijn vooraanstaande kennis op de microgolftechniek en met name de radio-astronomie geavanceerd onderzoek aan de UT gedaan naar het meten van zeer hoogfrequent signalen en ruisparameters. Mede door de opkomst van de computer is onder zijn leiding geavanceerd werk verricht op het gebied van versterking en verstrooiing van microgolfsignalen.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Het faculteitsbestuur Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.