Toneelstuk

| Redactie

De UT-toneelvereniging Nest speelt 17,18 en 19 mei het stuk 'Hoeksteen' van Gerardjan Rijnders, onder (eerste) regie Oscar Wagenmans. In het stuk komen in hoog tempo de meest gore, krankzinnige en ranzige uitspattingen van onze huidige samenleving naar voren. Het is echter ook een stuk, waarin iedereen met gevoel voor zwarte humor zich uitstekend zal vermaken. Het stuk bestaat uit vijf korte verha

De UT-toneelvereniging Nest speelt 17,18 en 19 mei het stuk 'Hoeksteen' van Gerardjan Rijnders, onder (eerste) regie Oscar Wagenmans. In het stuk komen in hoog tempo de meest gore, krankzinnige en ranzige uitspattingen van onze huidige samenleving naar voren. Het is echter ook een stuk, waarin iedereen met gevoel voor zwarte humor zich uitstekend zal vermaken.

Het stuk bestaat uit vijf korte verhaaltjes, die deels in elkaar overlopen, doordat bepaalde personages in meerdere scènes terugkomen. Het gaat echter meer om de manier, waarop mensen met elkaar omgaan, dan om het verhaal. De vrouw, die haar (straatarme) vriendin komt opzoeken en ziet, dat die niets te eten heeft, maar haar 'hulp' beperkt tot een wortel en wat leesvoer (een oude Story). Echte betrokkenheid, liefde en saamhorigheid lijken totaal verdwenen.

In een andere scène staan politici te kijken naar een groepje junks. Het is een soort kermisattractie geworden, die ver van hun afstaat. Ze praatten er over, maar worden er niet door geraakt. Echte mensen zijn acteurs geworden in een stuk, dat echt is, maar niet meer echt lijkt. Als het feest weer over is, gaan de politici weer naar huis. De junks zijn ze vergeten, zoals mensen een film vergeten, wanneer ze de tv uitdoen.

De voorstelling begint steeds om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa en de portier van de Vrijhof en kosten f7,50/f4,- respectievelijk zonder en met Campuskaart/CJP.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.