De scenariogroep komt nog voor het eind van dit jaar met een aantal voorstellen over de toekomst van UT-Catering en Bastille. 'Tot die tijd blijft het gissen', vreest Bessels. 'En dat is voor de personeelsleden niet makkelijk. Het lijkt wel alsof de campus met een reorganisatievirus is besmet. Al die veranderingen maken de toekomst onzeker.' Chef UT-Catering H. Schuppers maakt deel uit van genoemde werkgroep.
Bastille wordt pand voor studenten
Het college van bestuur wil de Bastille volledig voor de Student Union bestemmen. Het door het Interim Bestuur Studentencampus opgestelde 'Plan de Bastille' dient daarbij als uitgangspunt. Een 'scenariogroep' onder leiding van FEZ-hoofd H. Klomp gaat onderzoeken wat er met UT-Catering moet gebeuren en welk prijskaartje hangt aan een verhuizing van deze dienst en een verbouwing van de Bastille voor studentengebruik. Het is zo goed als zeker dat mensa en keuken uit de Bastille verdwijnen. CvB-lid F. Schutte sluit niet uit dat een deel van de taken van UT-Catering wordt uitbesteed. Henk Bessels, voorzitter van de ondernemingsraad campus, vindt de plannen 'beangstigend'. 'Als ze een nieuw gebouw gaan bouwen met een mooi restaurant en een volledige keuken verhuizen wij graag (een van de in CvB-kringen circulerende opties is een pand pal naast de Drienerburght, red.). Maar er doen ook plannen de ronde voor een minimale kookgelegenheid. Het meeste eten wordt dan voorgekookt ingekocht. De koks hoeven het bij wijze van spreken alleen nog maar op te warmen. Dat zou wel eens arbeidsplaatsen kunnen kosten.'