Opmerkelijk

| Redactie

Voor alle mensen die deze zomer richting de 'knoflooklanden' gaan: het welriekende natuurproduct is niet alleen gezond. Het axioma dat knoflook een positief effect heeft op het cholesterolgehalte, is namelijk uit de wereld geholpen. Duitse onderzoekers hebben bewezen dat 'de stinkende roos' geen effect heeft op het cholesterolgehalte in het lichaam. Dit schrijft het vakblad van de American Medical

Voor alle mensen die deze zomer richting de 'knoflooklanden' gaan: het welriekende natuurproduct is niet alleen gezond. Het axioma dat knoflook een positief effect heeft op het cholesterolgehalte, is namelijk uit de wereld geholpen. Duitse onderzoekers hebben bewezen dat 'de stinkende roos' geen effect heeft op het cholesterolgehalte in het lichaam. Dit schrijft het vakblad van de American Medical Association.

De onderzoekers gaven 25 mensen met een hoog cholesterol gehalte gedurende zes maanden elke dag of een placebo of drie tot vier teentjes knoflook. In plaats van de verwachte tien procent cholesterol verlaging ontdekten de wetenschappers geen verschillen in de overall cholesterol spiegel.

Aan knoflook worden geneeskrachtige werkingen toegeschreven, waaronder verlaging van bloeddruk, cholesterol en zuivering van het bloed. Ook zou het een koorstverlagende werking hebben. Ook andere studies laten zien dat knoflook eten en gezond leven niet automatisch hetzelfde is.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.