Om gegevens van studenten te achterhalen, moet de kaart uitgelezen worden. Daarvoor zijn nog apparaten nodig. 'We willen graag het UT-logo en het torentje, die nu ook op de collegekaart staan, erop houden. Qua uiterlijk verandert er niet veel. Over twee weken hopen we alle wijzigingen op papier te hebben. Dat de kaart er komt is zeker.'
Het campuskaartlogo zal niet langer zichbaar op de kaart staan. Even korting krijgen voor een theatervoorstelling in de Vrijhof door simpelweg de kaart omhoog te houden, zit er vanaf september niet meer in. De verkoper zal eerst de informatie op de chip moeten lezen. Het gevolg? Lange rijen voor de kassa wellicht?
Milieuvriendelijk is de nieuwe studentenkaart in ieder geval wel. Elk jaar een nieuw stuk plastic met een glimmende chip erop, die na september in de prullenbak belandt, is ronduit slecht voor flora en fauna. Zes jaar lang dezelfde kaart gebruiken, scheelt heel wat afval. Poorthuis: 'Langdurig gebruik levert tevens een besparing op qua kosten. Daarnaast scheelt het een hoop werk.' De dienst Voorlichting en Externe Betrekkingen (VEB) is druk in de weer om een folder samen te stellen, waarin alle informatie, die studenten over de nieuwe kaart nodig hebben, staat.