De bezoekers aan de stand kunnen bij de LiasonGroep terecht voor informatie over toegang tot de infrastructuur van de universiteit. Door gebruik te maken van de kennis krijgen bedrijven in de Euregio de kans hun concurrenten een stap voor te blijven.
Bezoekers kunnen ook aan een aantal activiteiten meedoen. De Stichting Arbo- en Milieudienst laat zien hoe cholesterolmetingen worden verricht en biedt bezoekers, in het kader van de bedrijfshulpverlening, de mogelijkheid hun eigen vaardigheden op een reanimatiepop uit te proberen.
Het Da Vinci Activity Center presenteert zich in de andere stand. De activiteiten van het centrum zijn er op gericht bij een jong publiek de belangstelling voor wetenschap en techniek te stimuleren. Daarbij ligt het accent op scholieren die staan voor de keuze van een vervolgopleiding.
TechniekmiddagLeerlingen uit de groepen 7 en 8 van 49 basisscholen brengen tussen 9 en 20 februari een bezoek aan de Hogeschool Edith Stein. Ze krijgen een techniekdag aangeboden door het Platform TechniekEducatie Twente, dat het regioprogramma organiseert van het landelijke techniekproject 'Klein en groot over de sloot.' Na een theatervoorstelling van Stichting Maat gaan de kinderen aan de slag met het bouwen van bruggen en boten. Op de woensdagmiddagen van 11 en 18 februari kunnen personeelsleden (met kinderen van tien tot twaalf jaar) van de UT hetzelfde programma meemaken op de Hogeschool. Voor meer informatie: Bernadette Koopmans, tel.: 4366
EU-subsidiesNederlandse onderzoekers hebben in 1997 voor vierhonderdvijftig miljoen gulden deelgenomen aan de onderzoekprogramma's van de Europese Unie. In totaal zat er bijna vijf miljard gulden in de EU-pot. De zogeheten levenswetenschappen - waaronder medisch, biologisch, landbouwkundig en biotechnologisch onderzoek valt - waren goed voor honderd miljoen gulden. Ook bij het sociaal-economische programma deden Nederlandse onderzoekers het goed: ze haalden tachtig miljoen gulden binnen. Op het gebied van telematica deed Nederland het slecht: daar bedroeg de oogst 'maar' tien miljoen gulden.
Vorige week vrijdag hebben UT-studenten bij wijze van grap massaal e-mailtjes en faxen gestuurd naar de televisiezender TMF, The Music Factory. Doel van deze actie was om de samenstelling van de 'Dag Top Vijf' te beïnvloeden.
De 'Dag Top Vijf' is een dagelijks programma, waarin kijkers via onder andere het Internet hun favoriete muziekclips kunnen aanvragen. De vijf meest aangevraagde clips van die dag worden 's avonds gedraaid.
Een week voor de uitzending van afgelopen vrijdag zijn er onder de studenten, bij wijze van kettingbrief, vele e-mailtjes verspreid om iedereen op de hoogte te stellen van de actie en met het verzoek allemaal mee te doen.
De vijf aangevraagde nummers waren, bewust gekozen, oude typische hits. De vele aanvragen vielen daardoor extra op bij het muziekstation. Helaas werden de gekozen nummers niet gedraaid, omdat volgens TMF-presentator Wessel van Diepen de aangevraagde platen wel hits moeten zijn. Toch werd de actie erg gewaardeerd bij het televisiestation en een eervolle vermelding in de uitzending was het resultaat. 'Ik vind de actie helemaal top', aldus Van Diepen.
Vanwege het vertrek (stage) van één van onze student-verslaggevers zoekt de redactie met spoed een schrijfvaardige student (m/v) die, vanuit de studentenpool, artikelen gaat schrijven voor UT Nieuws. De pool bestaat uit vijf studenten, die wekelijks volgens een vastgesteld tarief één of meer redactionele bijdragen leveren. Gedacht wordt aan een sociaal vaardige ouderejaars die de weg weet binnen de UT en een neus heeft voor nieuws. Tijdsbesteding: tenminste enkele uren per week, plus een vaste lunchvergadering op de donderdag. Journalistieke ervaring is niet vereist, wél het vermogen snel vaardigheid op dit terrein op te bouwen. Schrijf een brief en mail die naar de hoofdredacteur van UT Nieuws, Bert Groenman, [email protected], tel.(489)2030.
Op deze lange donkere winteravonden pakt menig student wel eens de ganzenveer of pc. Vloeiende dichtregels stromen dan van ziel naar papier. Regelmatig willen we hier plaatsmaken voor enkele regels door studenten geschreven poëzie. Geef jouw poëtische uitbarstingen eens door aan [email protected]
Edities UT NieuwsUT Nieuws verschijnt het komende half jaar niet op de volgende donderdagen: 26/2, 16/4, 7/5, en 4/6. De laatste krant vóór het zomerreces verschijnt donderdag 25 juni, de eerste erna donderdag 13 augustus.