De arbodienst van de TU Delft is niet goedgekeurd door de arbeidsinspectie. Nu dreigt de universiteit alsnog een extern bureau in de arm te moeten nemen. Een van de bedrijfsartsen stelt dat bepaalde software voor de administratie niet tijdig is aangeschaft, schrijft Delta. Daardoor zou de dienst volgens het projectbureau Certificering te weinig inzicht in de gegevens van de werknemers hebben. Ook zegt de bedrijfsarts dat sprake is geweest van 'interne strubbelingen', namelijk 'onvermogen op managementniveau'.
KlachtenStudenten aan de KUB ergeren zich het meest aan de kwaliteit van het eten in de mensa, aan roken in de koffiekamers en het volgens hen te geringe aantal computers in de bibliotheek. Dat blijkt uit de 101 klachten die afgelopen drie maanden werden gedeponeerd in de daarvoor bedoelde bussen. De klachtenbussen zijn een initiatief van de gezamenlijke studentenfracties aan de universiteit. Verder meldt Univers dat een studiereis naar Maleisië wordt geteisterd door gebrek aan belangstelling. Slechts negen studenten hebben zich aangemeld en er zijn minstens dertien belangstellenden nodig. Oorzaak, denken de organisatoren, is geldgebrek. De reis moet 2.500 gulden kosten.
Rode wijnEen treurig bericht voor levensgenieters in de WUB. Aan de LUW heeft promovenda Jeanne de Vries ontdekt dat regelmatige consumptie van rode wijn niet, zoals gedacht, helpt hart- en vaatziekten te voorkomen. In rode wijn zitten veel flavonolen die zuurstofradicalen wegvangen. Die radicalen beschadigen vetten, eiwitten en DNA. Maar de flavonolen uit rode wijn zijn veel minder goed beschikbaar voor opname dan flavonolen uit bijvoorbeeld thee of uien.
BierOok Ad Valvas brengt slecht nieuws. VU-promovendus Frank van Lenthe heeft ontdekt dat mensen met een centrale vetverdeling op de romp, dus een zwemband of bierbuik, een verhoogd risico lopen op hart- en vaatziekten.Het erge is dat de centrale vetverdeling waarschijnlijk genetisch is bepaald. De mate van lichamelijke activiteit, voedingsgewoonten, al dan niet roken of alcohol gebruiken bleken nauwelijks van invloed. Mannen hebben meer kans op een centrale vetverdeling dan vrouwen, maar na de menopauze lopen zij een verhoogd risico.