Twijfels
In de plannen voor werkend leren op de universiteiten, die Ritzen deze week bespreekt met de Tweede Kamer, zitten studenten korter in de collegebanken. En dat terwijl studenten, constateert de SER, toch al steeds minder de kans krijgen zich cultureel en maatschappelijk te ontwikkelen. De raad meent dat de prestatiebeurs van studenten 'puntenjagers' heeft gemaakt, die nauwelijks meer oog hebben voor iets anders.
Treurig, dat er een beroerd plan van Ritzen en een dure adviescommissie aan te pas moeten komen om te bevestigen wat iedereen die weleens op een universiteit rondloopt allang wist. Weg met de prestatiebeurs, leve de SER!
Busy
ATZ OKE ATX OKE ATH OKE
RING
ATDT*;
OKE
ATA
CONNECT 2400
QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ
HEADER COMPRESSION WILL MATCH YOUR SYSTEM
Je slaakt een zucht van verlichting. Nu alleen nog het wachtwoord invoeren en dan kun je eindelijk, eindelijk, eindelijk je mail lezen. Of toch niet? Negen van de tien pogingen om via het dialback-systeem de mailbox te raadplegen mislukken. Vooral tussen acht en elf uur 's avonds is het hopeloos. Of de lijn is in gesprek. Of er verschijnt BUSY op het scherm. Of de computer van de UT belt niet terug. Of de verbinding wordt al na een paar seconden door angstaanjagende piepgeluiden verstoort. Of je hebt huisgenoten die uren telefoontijd eisen omdat ze toevallig een vriendje of vriendinnetje hebben, en kun je het digitale contact dus wel helemaal vergeten.
De file op de elektronische snelweg ontstaat vooral omdat er voor drieduizend dialback-abonnementen slechts dertig telefoonlijnen beschikbaar zijn. Maar ook omdat studenten hun terugbel-programma's slordig installeren. Kun je niet meer tegen de ellende, bel met Studenten Net Twente. Om digitale telefoonsores te vermijden hebben die soms slimme trucs. Huisgenoten moeten bijvoorbeeld gewoon hun verkering uitmaken.