Oude virusscanners herkennen het virus niet. Ze scannen alleen programma's en niet de bestanden. De meeste slachtoffers van het virus komen erachter als ze hun word-files niet meer als doc-files kunnen opslaan, maar alleen als dot-files. De auto- en systemmacro's zijn dan al aangetast en de gebruiker kan de macrocodes niet meer veranderen of inkijken. Het virus verbergt namelijk de FILE/TEMPLETATE en de TOOLS/MACRO functies. Deze commando's moeten dus niet meer gebruikt worden.
Van belang is te weten hoe men van het virus afkomt. De internetpagina's van bekende virusscanmerken, zoals Norton en McAfee, bieden de helpende hand. Heeft een computer het virus te pakken, schakel hem dan meteen uit. Start vervolgens de computer opnieuw op met een schone opstart-diskette voor DOS en Windows. Verwijder de diskette en plaats een virusdiskette in de a-poort. Elimineer het virus door scan c:/clean/all in te tikken. Als de gebruiker beschikt over één van de nieuwste virusscanners, is hij verlost van de indringer. De pc kan nu op de gewone manier opgestart worden. Het is niet moeilijk om aan scanners te komen. Internet is een goede bron, maar anti-virusdiskettes zijn ook in computerzaken en soms zelfs boekenwinkels te koop.
Een universiteit is een goede voedingsbodem voor virussen. Regelmatig worden immers allerlei diskettes in de a-poort van computers gestoken. Ook als men nooit vreemde diskettes inleest in zijn computer, is men nog niet veilig. Virussen kunnen ook via e-mail binnendringen.