Prijs voor Tien Plus

| Redactie

De Marina van Damme prijs voor startende vrouwelijke ondernemers gaat dit jaar naar Iris van de Kamp met haar bedrijf Tien Plus. De prijs, een geldbedrag van 4500 euro en een kunstwerk van Mohana van den Kroonenberg, wordt woensdag 15 november aan haar uitgereikt tijdens de innovatielezing van Philips-president Gerard Kleisterlee in de Grote Kerk in Enschede.

Marina van Damme was zelf de eerste promovendus aan de UT en tot begin jaren negentig directeur bij Akzo Corporate. Zij stelde de prijs, die nu voor de vierde keer wordt uitgereikt, in als stimulans voor vrouwelijk ondernemerschap. De winnaar van dit jaar, Iris van de Kamp, studeerde onderwijskunde aan de UT. In januari 2002 startte ze haar eerste bedrijf, Van de Kamp E-learning, in 2005 richtte ze Tien Plus Onderwijsinnovatiepartners op. Hiermee richt Van de Kamp zich op het stimuleren van onderwijsinnovatie met behulp van ict in het voortgezet onderwijs. Zo verzorgt ze onder andere workshops over digitale didactiek. De winnares was daarnaast verantwoordelijk voor de oprichting in 2002 van NetOO, een netwerk van zelfstandig gevestigde, ondernemende onderwijskundigen.

De jury noemt Van de Kamp `een creatieve en enthousiaste ondernemer' en verwacht de komende jaren nog veel initiatieven van haar. Vorig jaar ging de prijs naar (eveneens oud-onderwijskundestudent) Thelma Stobbelaar met haar bedrijf Didactus advies & ontwikkeling.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.