Huisartsen, tandarts en fysio in een centrum

| Redactie

De tandarts, huisartsen en fysiotherapeut krijgen een eigen gezondheidscentrum aan de Unionboulevard, tegenover de ingang van de Bastille. De bedoeling is om er ook een apotheek, een mondhygiënist en een psycholoog te huisvesten. Het college van bestuur gaf onlangs het groene licht. De bouw van het nieuwe pand moet eind 2008 gereed zijn.

Tandarts Henk Huizinga, fysiotherapeut René Polman en coördinator van de huisartsenpost Paul Drost zijn tevreden. Voor het drietal was het lange tijd onduidelijk of en waar zij hun diensten konden voortzetten op de campus. Na de sloop van het gebouw van de Medische Dienst aan de Calslaan was er eerst sprake van dat zij in het nieuwe pand van de Arbodienst werden ondergebracht. Maar omdat het niet boterde tussen hen en Eugene van Leer, directeur van de Arbodienst Drienerlo, kwam de klad in deze plannen. Van Leer wilde alleen de huisartsen bij zijn arbodienst betrekken. Maar de huisartsen zelf wilden onder één dak met de tandarts en fysiotherapeut. In die opzet is het drietal nu geslaagd.

Voor het nieuwe gezondheidscentrum, op de plek waar de tandarts en de fysiotherapeut momenteel in een portocabin hun praktijk uitoefenen, wordt een gebouw van drie verdiepingen neergezet. De eerste tekeningen liggen op tafel, de uitwerking is in volle gang. De begane grond is in ieder geval gereserveerd voor de praktijk van Polman. `De fitnessruimte zal een prominente plaats innemen. Hoewel we nu nog regelmatig gebruik maken van de fitnesszaal in het Sportcentrum, kunnen we daar niet altijd terecht. En dat is lastig. Ook ben ik blij met de geplande testruimte, waar we zaken als conditie, uithoudingsvermogen en kracht willen gaan meten.' Verder komen er ook nog douches en een kleedruimte op de begane grond. Polman vertelt dat de geplande uitbreiding broodnodig was, omdat zijn praktijk de laatste tijd is gegroeid. `Dat heeft te maken met een stukje trainingsbegeleiding, maar ook omdat we nu op deze centrale plek zitten. Goed zichtbaar voor studenten en medewerkers.'

Eveneens op de begane grond is ruimte gereserveerd voor een kleine apotheek, vertelt Paul Drost. `Er zijn al toezeggingen gedaan, maar officieel is nog niets ondertekend. Datzelfde geldt voor de komst van een mondhygiënist en een psycholoog.' Die laatste dienstverlening is volgens Drost `niet in concurrentie' met de groep bestaande studentenpsychologen in de Bastille of de bedrijfspsychologen van de Arbodienst. `Daar gaat het om de zogenaamde eerste lijns psychologie. Wij willen in het gezondheidscentrum de tweede lijn psychologie, zoals het RIAGG en Mediant die ook aanbiedt. Bovendien kunnen ook UT-medewerkers er terecht.'

De tweede verdieping is bestemd voor de praktijk van de tandarts en eventueel een mondhygiënist. Volgens tandarts Henk Huizinga zijn er momenteel gesprekken met een geïnteresseerde. `Verder komt er een extra behandelkamer. Dat is vooral prettig voor de cliënten. Zij zullen dan minder lang hoeven te wachten', aldus Huizinga.

Tandarts Henk Huizinga, fysiotherapeuten Rene Polman en Johan Bos en coördinator van de huisartsenpost Paul Drost.
Tandarts Henk Huizinga, fysiotherapeuten Rene Polman en Johan Bos en coördinator van de huisartsenpost Paul Drost.
(Foto: Arjan Reef)

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.