Kokkerellen doen Joris en Willem allebei graag en vaak. Ooit begon de kookhobby tijdens hun studententijd aan de UT, waar ze allebei communicatiewetenschap studeerden. Vanaf 2004 is Joris docent bij de vakgroep technische en professionele communicatie en doet Willem zijn promotieonderzoek bij media, communicatie & organisatie. `We lopen dus al een tijdje bij dezelfde faculteit rond', vertelt Joris, `maar eigenlijk zijn we pas sinds een jaar op de hoogte van elkanders liefde voor de keuken.' Willem: `Sindsdien vormen we met nog een paar mensen een kookclubje. We koken één keer per maand heel erg uitgebreid, vaak rond een thema. Maar het gaat meer om de gezelligheid, dan het eten hoor.'
Joris is overigens geen onbekende in de culinaire campuswereld. In 2003 won hij samen met zijn huisgenoten een kookwedstrijd, georganiseerd door UT-Nieuws en UT-Catering. Hij schotelde de toenmalige chefkok van de UT onder andere een amuse van champignons met rosbief en struisvogelbiefstuk voor. De kok was zó onder de indruk, dat hij het studentenhuis enkele weken later op een bijzonder diner trakteerde. Later toog Joris met zijn huisgenoten op recensietour door culinair Enschede en verzorgde hij een rubriek in dit blad waarin hij restaurants beoordeelde.
Willem en Joris vinden het nu gewoon `heel erg leuk' om (met name) de studentenbevolking van de UT wegwijs te maken in de keuken met allerlei recepten. Die recepten zullen over het algemeen `eenvoudig' zijn, met zo nu en dan iets meer uitdaging. Ook verzorgen de heren wat achtergrondinformatie over de producten (`tomaten zijn heel gezond, want..') en geven ze tips over wat waar te koop is. Mocht je tips of suggesties hebben voor hun kookrubriek, dan kun je altijd een mailtje sturen naar [email protected].
![]() |
Willem Pieterson (rechts) en Joris van Hoof verzorgen vanaf deze week de kookrubriek `Voor spek en bonen'. Foto: Gijs van Ouwerkerk |