Plasterk fronst wenkbrauwen om UT-logo

| Redactie

Minister Plasterk vindt de miljoenen die zijn betaald voor de nieuwe UT-huisstijl “een zeer forse uitgave”, schrijft hij in antwoord op kamervragen. Universiteiten dienen hun reputatie te ontlenen aan de kwaliteit van hun onderwijs en onderzoek, aldus Plasterk. “Ik heb er begrip voor dat ze daarnaast zorg dragen voor een fatsoenlijke professionele presentatie, maar instellingen v

Minister Plasterk vindt de miljoenen die zijn betaald voor de nieuwe UT-huisstijl “een zeer forse uitgave”, schrijft hij in antwoord op kamervragen.

Universiteiten dienen hun reputatie te ontlenen aan de kwaliteit van hun onderwijs en onderzoek, aldus Plasterk. “Ik heb er begrip voor dat ze daarnaast zorg dragen voor een fatsoenlijke professionele presentatie, maar instellingen van publiek gefinancierde wetenschap past daarbij soberheid en zuinigheid.”

Toch is het niet aan de minister om de noodzaak van een nieuwe huisstijl te beoordelen, schrijft hij. De universiteiten mogen zelf bepalen hoe ze hun rijksbijdrage besteden. Zolang dat maar doelmatig gebeurt. Plasterk is niet van plan het geld terug te vorderen of het bestuur op het matje te roepen.

HOP, Bas Belleman

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.