Medisch centrum en hotel in de maak

| Redactie

Het lijkt erop dat de campushuisarts, de fysiotherapeut en de tandarts eindelijk kunnen beginnen met de bouw van hun eigen gezondheidscentrum, tegenover de ingang van de Bastille. Het college van bestuur gaf hiervoor al in 2007 het groene licht, maar door problemen rond de erfpachtconstructie kwam het nieuwbouwproject stil te liggen. Ook zit er schot in de plannen voor een nieuw hotel.

Paul Drost, manager van de campushuisartsenpost, verwacht dat eind januari de eerste paal de grond in kan. `Momenteel zijn er nog gesprekken met het college van bestuur gaande, maar dit ziet er goed uit. Het regelen van de erfpacht bleek in ons geval lastig, omdat het gaat om een nieuw gebouw. Daarbij is de financiering aan de erfpacht gekoppeld, waardoor niets opschoot. Dat leverde dus flinke vertraging op.' Bovendien werd op de te bouwen locatie ook vervuilde grond gevonden. `Die wordt afgegraven en afgevoerd, dus dat levert geen problemen op.'

Naast de camphuisarts, de fyiotherapeut en de tandarts verhuist ook het psychotherapiecentrum naar het nieuw te bouwen gezondheidspand. Het psychotherapiecentrum, waar studenten kunnen worden behandeld voor psychische klachten, is nu gehuisvest in Santar, de voormalige Arbodienst Drienerlo, aan de Calslaan. Verder bestaan plannen om een kleine apotheek onder te brengen in het gezondheidscentrum.

Ook voor hotel Drienerburght beginnen de nieuwbouwplannen vastere vorm te krijgen. In eerste instantie zou het hotel een nieuwe bestemming krijgen aan de overkant van de parkeerplaats daar, de zogenaamde zandheuvel. Deze locatie stuitte echter op veel weerstand binnen de UT-gemeenschap. `Uit flora- en faunaonderzoek is inmiddels gebleken dat de zandheuvel geen goede plek is om ons hotel te herbouwen', vertelt Marijke Schmand, directeur van het conferentiehotel. `Ook door de vele reacties van UT'ers die niet wilden dat dit stukje bos zou verdwijnen, zien we nu af van deze locatie.' Afgelopen zomer kwam de Hogekamp in beeld als onderkomen voor het hotel. Dit gebouw komt rond de zomer leeg te staan. Sloop is geen optie, de restwaarde van het gebouw wordt geschat op een miljoen of vijf. Gedeeltelijk strippen en herinrichten zou daarom een mogelijkheid kunnen zijn. `We moesten even omschakelen, maar ook wij zien in de Hogekamp zeker mogelijkheden', beaamt Schmand. `De perspectieven zien we wel, al hebben we ook nog een aantal vragen. De gesprekken met het college van bestuur gaan nu plaatsvinden. Ik hoop begin volgend jaar uitsluitsel hierover te hebben. Maar voorzichtig positief, ja dat ben ik wel.' De Hogekamp krijgt, als het allemaal doorgaat, ook huisvesting voor studenten, aio's en gastdocenten. De bunker aan de achterkant en de `toren' verdwijnen.

De plek tegenover Bastille en supermarkt waar begin volgend jaar wordt begonnen met de bouw van een gezondheidscentrum. Foto: UT-Nieuws.
De plek tegenover Bastille en supermarkt waar begin volgend jaar wordt begonnen met de bouw van een gezondheidscentrum. Foto: UT-Nieuws.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.