Subsidie voor vermarkten Treinplanner

| Redactie

De bedenkers van de Treinplanner, een eenvoudige zoekbalk waarmee je je reis van A naar B kunt plannen, hebben van technologiestichting STW een valorisatiegrant van 25 duizend euro gekregen. De subsidie is bedoeld om hun product op de markt te brengen. Dat gaan de UT-onderzoekers ook doen. Zij richten het bedrijf Q-able op en denken dat hun technologie ook als zoeksysteem kan worden gebruikt op bijvoorbeeld boekingswebsites.

UT-onderzoekers Kien Tjin-Kam-Jet, Djoerd Hiemstra en Dolf Trieschnigg ontwikkelden vorig jaar een vereenvoudigde treinplanner. In plaats van een heel webformulier in te vullen, formuleer je bij deze reisplanner een simpele zoekopdracht. Bijvoorbeeld: ‘morgen om elf uur vertrekken van Enschede naar Utrecht’. ‘Uit het promotieonderzoek van Kien blijkt dat gebruikers deze manier van zoeken sneller en makkelijker vinden’, aldus Trieschnigg.

De vandaag toegekende Valorisantion Grant (fase 1) van STW gebruiken Trieschnigg en zijn collega’s om Q-able op te richten. Met dat bedrijf willen ze Treinplanner op de markt brengen en andere toepassingen voor hun zoektechnologie ontwikkelen. ‘We denken dat onze technologie ook in andere domeinen kan worden, onder andere als zoekinterface op boekingswebsites of internetwinkels’, vertelt Trieschnigg.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.