Zure matten en Goldstrike in Frankrijk

| Robbin-Jan Haar

Huisgenoten, je hebt ze in alle soorten en maten. De een houdt van opgeruimd en netjes, de ander neemt het niet zo nauw met de corveedienst. Toch wonen ze samen onder één dak. UT Nieuws brengt wekelijks een rubriek waarin twee medebewoners over elkaar vertellen. Van smeuïge anekdote tot aan grootste irritatiepunt, met deze week:

Photo by: Arjan Reef

Luca Bouwmeester (21, links op de foto), student technische natuurkunde, en Lobke Meijerink (21) student international business administration. Samen wonen ze met nog drie andere dames op Parkwicht, aan de Lippekerkstraat 157.


Luca over Lobke

‘Lobke is een heel lieve meid die altijd voor je klaar staat. Ze is ook heel betrokken, ze weet altijd waar je mee bezig bent. Mocht ze het dan toch vergeten, krijg je ook duizend maal een sorry te horen.

Verder houdt ze heel erg van cabaret en doet ze imitaties als de beste. Soms komt ze thuis van een dag studeren om ons meteen op de hoogte te brengen van alle nieuwe dumpert-filmpjes die ze heeft gezien. Vervolgens doet ze die zo goed na dat ze vaak nog grappiger zijn dan het origineel.

Toen we net lid werden van Audentis, wilden we heel graag bij elkaar in de jaarclub, maar daar konden we het niet over eens worden. Toen wilden we graag bij elkaar in het dispuut, maar daar hadden we ook alleen maar discussie over. Toen hier vervolgens een kamer vrij kwam, heb ik meteen Lobke aangedragen: zo hadden we toch nog het beste samen.’

Lobke over Luca

‘Luca is ook een heel lieve meid die altijd voor je klaar staat. Ze is superambitieus en zit geen minuut van de dag stil. Op alle fronten is ze actief, en wil altijd alles heel graag meteen oppakken.

Ze heeft zoveel energie dat, wanneer ze een nacht goed geslapen heeft, de avond erop niet in slaap kan vallen. Dan stuitert ze het hele huis door. Soms komt ze laat uit ’t Gat terug om de dag erop om kwart voor negen gewoon weer te shinen op de UT.

Verder probeert ze alles in huis groen te maken, zelfs de zeep of douchegel. Luca is altijd vrolijk en bijna nooit chagrijnig.

Als Luca begint over iets wat ze vandaag heeft ondervonden, zoals haar bacheloropdracht, ben ik na drie woorden al afgehaakt. Ik begrijp het simpelweg niet. Ze beschikt over een cocktail van vrouwelijkheid, social skills en intelligentie’.

Wijnreis naar Frankrijk

Luca: ‘Ons huis is opgericht op een zaterdag in 1986, en daarom gaan wij elke keer, als het op een zaterdag valt, op 8 juni (8-6 -> '86, red.) met het huis op wijnreis naar Frankrijk. Wie van oud-Parkwicht kan, gaat dan ook mee.

Het is erg belangrijk dat er oude wichtjes mee gaan om in Frankrijk Solex te rijden. Daar gaan wij op zoek naar blauwe zure matten en Goldstrike, want onze huiskleuren zijn blauw met goud’.

Lobke: ‘En als we dan op de Solex in Frankrijk rijden, gaan we op zoek naar de droogste rode wijn die we kunnen vinden. Je moet je kennis van de wijn goed bewaren, want als je nestrix wordt, krijg je ook een wijn-examen.

Daarom staan er bij ons dus zoveel wijnflessen op de wijnplank, want het is belangrijk de etiketten goed te onthouden’.

Luca: ‘En als je dan het wijn-examen hebt voltooid, mag je de huisproost inzetten, die luidt: WICHT!’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.