Leren 'escaleren'

| Mart Rozema

Huisgenoten, je hebt ze in alle soorten en maten. De een houdt van opgeruimd en netjes, de ander neemt het niet zo nauw met de corveedienst. Toch wonen ze samen onder één dak. UT Nieuws brengt wekelijks een rubriek waarin twee medebewoners over elkaar vertellen. Van smeuïge anekdote tot aan grootste irritatiepunt, met deze week:

Maarten Takken (21), derdejaars student advanced technology, en Jan Maarten Borgers (20, met baard), tweedejaars student civiele techniek, wonen in huize ‘de Brakke Boomtor’.


Maarten over Jan Maarten

‘Jan Maarten zit bij dispuut Thoridor, en daar heeft hij leren ‘escaleren’. Tijdens de huisavond afgelopen maandag trok hij adtjes uit een pul in plaats van een glas, en dat heeft hij geweten ook... Maar zijn escalatiekwaliteit heeft ook nadelen, vooral wanneer hij terugkomt uit de kroeg en nogal veel volume produceert. Vervolgens heeft hij de gewoonte op de bank in slaap te vallen terwijl er nog een tosti in het apparaat hangt. Laatst hebben we de regel ingevoerd dat wanneer dit gebeurt je hem wakker mag slaan. Daarna is het niet meer gebeurd.

Erg ondernemend is Jan Maarten niet. Iedereen die hier komt wonen krijgt een feutentaak, waar voorheen geen deadline op zat. Pas toen we een deadline instelden en hij een fust bier moest doneren als hij deze niet zou halen, ging hij de boten schoonmaken. Na jaren uitstellen was hij twee dagen voor de deadline klaar.’

Jan Maarten over Maarten

‘Maarten is een ‘HJ’ van het nieuwste soort: hij komt dagelijks om half 1 zijn bed uit. Echt van het zuipen is hij niet: als het te hard gaat haakt hij af. Dat was wel anders tijdens het kerstdiner. Het is een traditie dat bij elke gang een andere huisbewoner het woord doet. Echter lukte dat bij één huisgenoot niet omdat Maarten er doorheen liep te braken.

Takken houdt nogal van veel gamen, net als ik. Sinds kort hebben wij een Wii, waarvoor het ene na het andere domme spel wordt aangesleept. Een keer heb ik hem een ‘vlakke’ gegeven. Het had niet echt een reden, ik geloof uit blijdschap dat ik gewonnen had.

Wat verder opvalt is dat hij heel actief is bij roeivereniging Euros, terwijl hij eigenlijk niet van sport houdt. Hij heeft diverse commissies gedaan maar roeit bijna nooit.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.