'De barkrukken gaan de lucht in'

| Marjolein Pistoor

Het Enschedese studentenleven bruist en dat is niet in de laatste plaats te danken aan alle disputen die aan de UT gerelateerd zijn. Hoog tijd om die disputen eens beter te leren kennen. Aan het woord zijn Anne-Lot Kemna (20, GZW), Pleuni Verdijk (20, TBK), Henny Hoekstra (21, IBA) en Marloes Roerdink (21, GZW) van Onafhankelijk Damesdispuut Aditi.

Opgericht: 20-02-2001
Leden: 14 actief en 53 in totaal, van allerlei verschillende opleidingen aan UT en Saxion
Borrellocatie: Café Friends Backstage, iedere dinsdagavond

Hoezo, Aditi?

Henny: ‘De naam komt van een Indische aardgodin en heeft vele betekenissen’.

Pleuni: ‘Maar als we Aditi in een woord moeten omschrijven, betekent het ongebondenheid.

Anne-Lot: ‘Het dispuut is ontstaan bij studentenvereniging Magisterium op het hbo. Op het kerstgala op 20 februari zijn acht meiden in een kruiwagen door de mannen het podium op gereden om dispuut Aditi bekend te maken’.

Marloes: ‘Inmiddels zitten er veel UT-meiden bij, nog maar één actief lid komt van Saxion.’

Waar kunnen we jullie van kennen?

Pleuni: ‘De aspirant-leden gaan door het leven als Pippi Langkous en de actieve leden zijn herkenbaar aan hun blauw-witte baseballjacks met onze dispuutsnaam erop’.

Marloes: ‘We zijn bij veel activiteiten vertegenwoordigd. Zo doen we enthousiast mee aan de bierestafette, het beerpongtoernooi, dodgeball, de obstacle run en het volleybaltoernooi’.
Anne-Lot: ‘En we winnen vaak ook nog, vooral bij de bierestafette, ook al zijn daar tactische braakjes voor nodig.’

Marloes vult aan: ‘We kunnen vooral goed zuipen’.

Wat zijn typische mores/tradities bij jullie?

Henny: ‘Ons dispuutsdrankje Apfelkorn. Als een van ons een man heeft geregeld moet zij het verhaal vertellen met een rondje Apfelkorn. Aan het einde volgt dan de yell met als afsluiting: Op goede seks!’.

Anne-Lot: ‘Ook hebben wij de vieze borrel voor leden die te laat komen, en helaas zit daar voor mij altijd tabasco in.’

Marloes: ‘Kroegbaas Henk-Jan maakt altijd hapjes voor ons’.

Pleuni: ‘Ja! Aditi houdt veel van eten!’.

Henny: ‘Hachelen noemen we dat’.

Pleuni: ‘Dat we een goede relatie hebben met de kroegbaas blijkt ook wel uit de surprise party voor zijn vijftigste verjaardag’.

Anne-Lot: ‘Toen Henk-Jan hapjes ging maken, hebben we hem extra lang in de keuken beziggehouden terwijl we samen met dinsdagdispuut Sine Fortuna de kroeg versierden. Onder het mom van een vechtpartij hebben we hem terug de kroeg in gelokt.’

Pleuni: ‘Hij was woedend toen hij de kroeg in kwam lopen, tot hij de versierde kroeg zag. We hebben een soort afstudeerlied voor hem gezongen’.

Wat maakt Aditi zo bijzonder voor jullie?

Henny: ‘De combinatie tussen goede borrels, ambitieuze meiden en dat we altijd op elkaar kunnen rekenen’.

Anne-Lot: ‘Iedereen maakt de dinsdag altijd vrij voor de borrels’.

Marloes: ‘En de woensdagochtend trouwens ook!
Ook alle extra dispuutsactiviteiten maken het dispuut bijzonder. Zo hebben we het Aditi-datediner. Dan neemt ieder lid haar vriend mee, en als je die niet hebt regelt de rest een blind date voor je’.

Anne-Lot: ‘We doen bovendien veel met oud-leden, bijvoorbeeld naar de Zwarte Cross en een nieuwjaarsborrel waarop aanhang en kids meekomen’.

Wat is tot slot nog een leuk weetje over het dispuut?

Marloes: ‘Er zijn afgelopen jaar in één maand tijd vier Aditi-baby’s geboren. Als een Aditi zwanger is, krijgt ze een Aditi-rompertje en in plaats van een ooievaar plaatsen we Pippi Langkous in de tuin.

Anne-Lot: ‘En ons dispuutslied, op de melodie van Wiegelied van de 3J’s. Tijdens het refrein gaan dan de barkrukken de lucht in en zingen ook andere gasten in de kroeg vaak mee. Aan het einde van de avond zijn we allemaal schor’.

Pleuni: ‘Dit jaar vieren we ons lustrum met een feest in het thema Aquaditi, op 9 februari in onze stamkroeg Friends!’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.