Vijf UT-onderzoekers in VIVA400

| Specials U-Today

De UT wetenschappers Ruchi Bansal, Monica Morales-Masis, Sabine Siesling, Cristina Zaga en Anna Sperotto maken kans op een plek in de VIVA400, een lijst van 400 succesvolle vrouwen samengesteld door het gelijknamige tijdschrift.

Photo by: Frans Nikkels

Het uitbrengen van stemmen bepaalt de ranglijst en er zijn vier categorieën. In de categorie ‘Zorg en Onderwijs’ zijn Sabine Siesling en Ruchi Bansal genomineerd. Als klinisch epidemioloog en voorzitter van het borstkankerteam bij het Integraal Kankercentrum Nederland, draagt UT-hoogleraar Siesling bij aan een betere kwaliteit van borstkankerzorg. In het onderwijs gebruikt ze zorgvragen uit de dagelijkse praktijk en begeleidt ze jonge, talentvolle onderzoekers. Wetenschapper Ruchi Bansal onderzoekt de mogelijkheid om wonden te genezen door middel van lichttherapie. Doelgroep zijn onder andere diabetespatiënten. Ook doet het team van Bansal onderzoek naar de inzet van lichttherapie bij de behandeling van COVID-19.

Tech en innovatie

Anna Sperotto, Cristina Zaga en Monica Morales-Masis zijn genomineerd in de categorie ‘Tech & Innovatie’. Sperotto bestudeert alle aspecten van het internet en hun relatie tot veiligheid. Haar onderzoek richt zich op het voorkomen en beperken van aanvallen, in het bijzonder DoS attacks. UT-onderzoeker Zaga maakt techniek sociaal aanvaard door mensen bij het ontwerpproces. Zo betrok ze kinderen bij het ontwerpen van robottechnologie die hen bij verschillende dingen kan helpen. Daarnaast was ze mentor van de grootste hackathon in Europa. UT-onderzoeker Mortales-Masis zoekt met haar project CREATE naar methoden om nieuwe duurzame hybride materialen te ontdekken die onder meer geschikt  zijn voor efficiënte zonnecellen en LED’s. Het huidige standaardmateriaal bevat namelijk lood en is op de lange termijn niet stabiel genoeg.

Title

VIVA400 biedt ieder jaar een uniek podium aan 400 succesvolle vrouwen. Voor de dertiende keer geven ze erkenning aan succesvolle vrouwen en hopen hierdoor alle vrouwen van Nederland te inspireren met 400 rolmodellen. 

De andere twee  categorieën zijn Sport & Spirit en Business & Creatie

Foto:Monica Morales-Masis

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.