Planningsuitdagingen bij VMI

Een spin in het web, zo voelt Jeroen Evers zich als Coordinator Operations Control bij VMI in Epe. Hij studeerde Industrial Engineering & Management aan de UT. Een studie waar planning een groot onderdeel is. ‘De praktijk is echter weerbarstiger dan de modellen’, zegt hij. ‘Mijn opgedane programmeerkennis kan ik bij het maken van de projectplanningen goed gebruiken.’

Zes jaar geleden kwam Jeroen bij VMI binnen als planner op de afdeling Operations Control. Na vier jaar groeide hij door naar de functie van Coordinator Operations Control. Verantwoordelijk voor de grote lijnen van de afdeling, houdt hij zich bezig met communicatie naar de andere afdelingen en vestigingen, werkverdeling, afdelingsoverleggen en in mindere mate met specifieke machineprojecten. Een belangrijke taak zijn de verbeteracties. Mooi voorbeeld is Sales en Operations Planning: een programma dat VMI heeft gebouwd. Het combineert de harde orders en Forecast uit CRM in een overzicht  om de impact van levertijdafgiftes of verschuivingen op o.a. capaciteit Productie (multi-site) en Field Service te bepalen. Daarnaast beheert hij de infostroom van en naar de afdeling.

Een veelomvattende functie op een afdeling waar honderden projecten lopen. Vooral de complexiteit  van de projecten ziet hij als een grote uitdaging. ‘VMI maakt enorme machines met duizenden onderdelen. Dat zorgt voor een complexe supply chain en planningsuitdagingen. Operations Control begeleidt de machines vanaf de opstartfase tot ze wereldwijd in het veld worden geïnstalleerd. Daarvoor is afstemming nodig met andere afdelingen zoals Commercie, Engineering, Logistiek en Productie. In geval van nieuwe machines of machines die veel specials bevatten, stellen we soms zelfs een operationeel projectteam samen, waar periodiek multidisciplinair overleg plaatsvindt’, legt Jeroen uit.

VMI Wereldwijd

De hoofdvestiging van VMI in Epe heeft een afdeling Operations Control, maar ook de VMl-productievestigingen in China en Polen hebben een eigen planningsafdeling. Jeroen: ‘Met beide vestigingen heb ik veel contact. In China ben ik ook zelf geweest. Het internationale karakter van VMI maakt mijn werk zeker interessant.’

VMI als werkgever

‘VMI geeft veel vrijheid in de uitvoering van je werk. Ook is het mogelijk om je in aspecten die je interesseren verder te verdiepen’,  aldus Jeroen. ‘lk ben momenteel bezig met mijn Green Belt (Lean Six Sigma), mijn theorie heb ik inmiddels afgerond.’ Naast individuele studiemogelijkheden, biedt VMI ook in company trajecten aan om talentvolle en ambitieuze medewerkers  verder te begeleiden in hun carrière.

Stages en afstudeeropdrachten

VMI heeft geregeld mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten voor WO-studenten. Benieuwd wat VMI jou te bieden heeft? Neem eens een kijkje op onze website.

--

This article was published in the second editon of the 4TU Career Special, a shared publication by the news editors of Cursor (Eindhoven University of Technology), Delta (Delft University of Technology), Resource (Wageningen University and Research), and U-Today (University of Twente). The magazine came into being in collaboration with industry, and is explicitly aimed towards students who are either in the final phase of their studies, or have just graduated.