Special effects maken in de achtertuin

| Specials U-Today

De wereldwijde lockdown, veroorzaakt door het coronavirus, heeft ook gevolgen voor de game- en filmindustrie. Met behulp van een sensorpak van Xsens lukt het om vanuit huis animaties of special effects voor films en videogames te maken.

Waar normaal gesproken professionals samenkomen en samenwerken in studio’s, is dat nu niet mogelijk. Met het sensorpak van Xsens uit Enschede kunnen game- en filmproducties doorgaan, gewoon vanuit huis.

Het sensorpak - Xsens MVN Animate - is gebaseerd op de ‘motion capture’-technologie waarbij sensoren bewegingen van het menselijk lichaam nauwkeurig registreren en opslaan in een computer. De acties en bewegingen worden omgezet in realistische animaties voor bijvoorbeeld 3D-films en videospellen.

Achtertuin

MVN Animate werkt compact en eenvoudig. Om het sensorpak te gebruiken, is een grote studio met camera’s niet nodig. Een kamer, achtertuin of andere ruimte volstaat. Andere betrokken medewerkers kunnen op afstand via een live-stream de acties van de ‘artiest’ in het pak volgen. Kleinere ontwikkelaars zonder eigen studio hebben MVN Animate al eerder omarmd.

Ervaren producenten en ontwikkelaars, onder meer Epic Games, Ninja Theory, Double Negative, hebben in en rond eigen huis met behulp van MVN Animate al producten van studiokwaliteit gemaakt. Een recent voorbeeld is de finale van de serie The Blacklist die 15 mei is uitgezonden. Hierin zijn in plaats van studiobeelden animaties gebruikt die tijdens de lockdown zijn gemaakt met behulp van Xsens.

Creativiteit

Onzekere tijden vragen om creativiteit én samenwerking. Xsens gaat de gebruikers van MVN Animate ondersteunen met webinars, tips en ervaringen van professionele partners. Hiervoor is de Homecap-campagne ontwikkeld, te volgen via de website en de socialmediakanalen van Xsens.

Met MVN Animate en de Homecap-campagne wil Xsens de internationale animatie- en special effects-community te inspireren en te helpen in de anderhalve meter samenleving.

--

Xsens werd door de UT-alumni Casper Peeters en Per Slycke als UT-spin-off opgericht. In 2014 nam het Amerikaanse bedrijf Fairchild Semiconductor het bedrijf over.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.