Kwalificatie WK papieren vliegtuigjes gooien

| Specials U-Today

Iedereen kent het wel uit zijn jeugd, gooien met papieren vliegtuigjes. En de creaties dan zo strak mogelijk vouwen, met een scherpe punt. Of juist niet? Welke vorm legt nu de grootste afstand af? Dat mogen UT-studenten op woensdag 20 maart uitvogelen. Dan is de Nederlandse kwalificatie WK Papieren Vliegtuigjes Gooien.

Onder de noemer Red Bull Paper Wings wordt een wereldwijde wedstrijd papieren vliegtuigjes gooien voor studenten gehouden.  Op 384 universiteiten in 61 landen strijden studenten om een ticket naar de finale van in Salzburg.

In Nederland zijn er drie kwalificatierondes, naast Twente ook in Eindhoven en Delft. Op de Paper Wings landingsbaan kan iedereen een gooi doen naar de finale. De drie onderdelen waarop de studenten zich kunnen kwalificeren zijn; de grootste afstand, de langste vliegtijd of de creatiefste vlucht.

Het huidige wereldrecord staat op 27,6 seconden vliegen en de grootste afstand ooit afgelegd met een papieren vliegtuigje is 63.19 meter. Een ultieme uitdaging voor de Nederlandse studenten om te laten zien dat zij deze records kunnen verbeteren. Een jury bepaalt welke studenten naar finale vliegen op 18 mei in Salzburg, Oostenrijk.

De wedstrijd op 20 maart is in de Horstkantine van 11:30 tot 15:00 uur.