Studentenwoning inbraakproof maken

| Specials U-Today

Een studentenwoning is vaak een goudmijn door de aanwezigheid van laptops, mobiele telefoons, camera’s en andere waardevolle spullen.  Voor inbrekers een snelle klus voor een grote beloning. Wees daarom extra oplettend als het gaat om het beveiligen van je huis en inboedel. En dat is helemaal niet moeilijk. In dit artikel vertelt Pricewise hoe je je studentenwoning inbraakproof maakt.

Laat het niet zien wanneer je niet thuis bent. Inbrekers gaan niet graag een huis binnen waar de kans op betrapt te worden groot is. Laat daarom altijd een lampje aan. Eentje met een timer bijvoorbeeld, hiermee wordt je energierekening ook niet te hoog. Check voor je weg gaat of je huisgenoten thuis zijn en vraag ze om een oogje in het zeil te houden. Niemand thuis? Sluit dan altijd alle deuren af. Zorg dat kostbaarheden niet in het zicht liggen. Sieraden horen dus niet op de vensterbank, maar in een doosje of lade. Heb je een chille huisbaas? Overleg dan eens welke veiligheidsmaatregelen er nog meer getroffen kunnen worden. Misschien is je huisbaas wel bereid om te investeren in een alarmsysteem.

Kwestie van zekerheid

Ga preventief te werk, maar sluit ook een inboedelverzekering af. Zo’n verzekering dekt schade bij diefstal van je spullen, waardoor je je gestolen goed snel kunt vervangen. Sommige verzekeraars bieden zelfs speciale verzekeringen voor studenten aan. Het beste kun je daarom inboedelverzekeringen vergelijken voordat je een keuze maakt. Je inboedelverzekering vergelijken kan al op verschillende vergelijkingssites (zoals bijvoorbeeld Pricewise). Kost je een paar minuten, maar daarna ben je in ieder geval zeker van je zaken.
Soms zijn er wat haken en ogen bij een inboedelverzekeringen voor studentenhuizen. Zoals het ontbreken van een eigen slot op de deur, tewijl dat vaak een vereiste is voor het uitkeren van een vergoeding bij diefstal. Uitwijken naar speciale studentenverzekeringen en de voorwaarden goed doornemen, is een goede optie.

De sleutel tot een gerust hart

Je studentenwoning inbraakproof maken, is helemaal niet moeilijk. Een paar simpele aanpassingen zorgen er al voor dat jouw onderkomen geen potentieel doelwit meer is voor inbrekers. Toegegeven: Diefstal voorkom je nooit honderd procent. Zorg dat de inboedel verzekerd is tegen eventuele schade. Er is genoeg te doen in je studentenstad en op deze manier kun je altijd zonder zorgen de deur uit. Wist je trouwens al dat je je kamer niet alleen superveilig kan maken, maar ook elk jaar kan omtoveren tot podium?

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.