Revolutie in het traditionele schrijven

| Specials U-Today

‘Het laatste schrift dat jij in je leven nodig hebt.’ Met die slogan brachten de vier studenten Brent, Marco, Richard en Ward hun product Bambook in 2014 op de markt. En niet zonder succes. Sinds de oprichting verkocht het bedrijf al meer dan 200.000 Bambooks en dat alleen nog maar in Nederland.

Het Bambook schrift is de combinatie van twee ‘oudjes’. Het whiteboard, dat grote uitwisbare ding aan de muur (maar niet verplaatsbaar) en het schrift, dat grote of kleine ding die je bij ieder college of vergadering gebruikt (maar niet herbruikbaar). Die twee producten, vind je nu in één product: een uitwisbaar schrift.

Het uitwissen gaat niet zoals op een whiteboard. Je hebt een vochtige doek nodig om de pagina’s te wissen. Dat voorkomt ook dat je pagina’s ‘per ongeluk’ uit wist wanneer je er met je hand overheen gaat.

De app

Maar wat als je de informatie helemaal niet kwijt wilt? Daar heb je de gratis Bambook-app voor. Die helpt je een makkelijke scan te maken van je pagina, zodat je precies de informatie bewaart die je nodig hebt. En dat kun je dan weer koppelen aan je Drive of Dropbox.

Duurzaam

Bambook is in Nederland gevestigd en produceert ook in Nederland. Echt een made in Holland product. Daarnaast worden de producten handmatig in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De CO₂-uitstoot voor een Bambook wordt gecompenseerd door nieuwe bomen te planten.

Jongensdroom

Inmiddels zijn de vier oud-studenten afgestudeerd in hun eigen bedrijf en werken ze fulltime aan hun bedrijf. Medio september verwachten ze met nieuwe producten op de markt te komen.

 

 

Foto's: Fotostudio Arjan van Bruggen

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.