News

Schuldverklaring maakt liegen over studielening lastig

Je studieschuld verzwijgen om een hogere hypotheek te kunnen krijgen is binnenkort bijna onmogelijk. Banken die willen weten of huizenkopers nog een studieschuld hebben, kunnen hun straks om een schuldverklaring van DUO vragen.

News

Theo Toonen tot 2022 door als BMS-decaan

Theo Toonen, decaan van de faculteit BMS, blijft op die plek tot april 2022. Het college van bestuur verlengt zijn benoeming, die anders per 1 april 2020 zou eindigen.

News
New student network: Ambitious Women of the UT

‘Women don’t lack talent’

Hyeji Yun (bachelor student Creative Technology) started a new group called Ambitious Women of the UT. Yesterday was their first event at the DesignLab. Questions such as how can women increase their presence in technology and entrepreneurship were discussed.

News

Spinoza- en Stevinpremies voor zes topwetenschappers

Wetenschapsfinancier NWO heeft zojuist bekendgemaakt wie dit jaar de Spinoza- en Stevinpremies ontvangen. Zes laureaten krijgen daarmee elk 2,5 miljoen euro die ze mogen uitgeven aan verder onderzoek en aan kennisoverdracht.

News

Nationale Studenten Enquête valt nog te redden

De Nationale Student Enquête (NSE) van 2019 hoeft nog niet direct de prullenbak in. Het CBS ziet nog mogelijkheden om de gegevens te herstellen, maar dan moeten universiteiten wel bereid zijn inschrijvingsgegevens van studenten te delen.

News

Studenten steeds moeilijker te porren voor raadsverkiezingen

Studenten lopen nog altijd niet warm voor de medezeggenschapsverkiezingen. Bij de meeste universiteiten daalde de opkomst, bij slechts drie gingen er meer studenten naar de stembus.

News

Tips van Tikkie-topman voor succesvol ondernemen

Droom je ook van een vliegende start voor je onderneming? En heb jij dé oplossing voor een alledaags probleem? Dan zijn deze zes gouden tips die oprichter Guido Berben van Tikkie gisteren gaf op de Entrepreneurial Day vast bruikbaar. Betaalapp Tikkie kreeg binnen drie jaar vijf miljoen gebruikers. Het geheim: los een probleem op en maak het simpel.

News

AWTI nuanceert advies voor strengere selectie

Kamerleden zijn kritisch over het AWTI-advies dat universiteiten en hogescholen meer ruimte moeten krijgen om te selecteren aan de poort. ‘Selecteer alleen waar nodig, anders vooral niet doen’, nuanceerde de adviesraad gisteren.

News

Van Europa naar Azië in 100 gigabit per seconde

De nieuwe supersnelle netwerkverbinding CAE-1 maakt de lijntjes voor onderzoek en onderwijs tussen Europa en Azië een stuk korter, sneller en goedkoper. Data reizen met een snelheid van 100 gigabit per seconde van het ene naar het andere continent.

News

Minister: ‘Instellingen moeten minder concurreren’

Het hoger onderwijs is in 25 jaar enorm gegroeid, maar heeft nauwelijks aan kwaliteit ingeboet, vindt minister Van Engelshoven. Wel ‘piept en kraakt het hier en daar’. Minder concurreren en beter samenwerken wordt wat haar betreft het devies.

News

Marina van Damme Scholarship for physician Joeke Nollet

Joeke Nollet was selected as this year’s winner of the Marina van Damme scholarship. The UT alumna works as a medical doctor and will use the € 9,000 cash prize to study a new technique for diagnosing swallowing disorders. Nollet accepted the award during the UT Entrepreneurial Day ceremony in De Waaier today.

News

Van den Kroonenbergprijs voor oprichters Akyla

UT-alumni Martin Schievink en Bart van Borssum Waalkes zijn dit jaar de winnaars van de Van den Kroonenbergprijs. De oprichters van het Enschedese softwarebedrijf voor de uitzendbranche, Akyla, namen vanmiddag de prijs voor jong ondernemerschap in ontvangst tijdens de Entrepreneurial Day in de Waaier.

Read more articles