News

Flink meer mensen naar klachtencommissie

De klachtencommissie van de UT had in 2017 fors meer aantijgingen te behandelen, dat blijkt uit het jaarverslag. Veertien mensen dienden een klacht in, waar dat voorgaande jaren maar één of twee waren. De commissie kan hiervoor geen oorzaak vinden.

News

Remke Burie zakelijk directeur Techmed Centre

TechMed Centre heeft per juli een nieuwe zakelijk directeur: Remke Burie. Hij vervangt Marloes Letteboer die senior beleidsmedewerker op de UT wordt.

News
Debate and exhibit China’s social credit system

‘It’s like turning life into a video game’

An interactive exhibit and open debate about China’s social credit system will be held in DesignLab today. This exhibition is the apex of Creative Technology student Quinton Denman’s bachelor thesis. He uses China’s credit system to exemplify ubiquitous monitoring that occurs within the Netherlands.

News

ISO wil garantie persvrijheid in hoger onderwijs

Studentenorganisatie ISO maakt zich zorgen over de persvrijheid in het hoger onderwijs. De media van universiteiten en hogescholen zijn kwetsbaar volgens het ISO en daarom zou de minister van Onderwijs hun bestaan moeten garanderen.

RoboTeam Twente
RoboTeam pakt eerste overwinning

‘Onze robots zijn sterk verbeterd’

RoboTeam Twente boekte dinsdag zijn eerste overwinning op het wereldkampioenschap voor voetbalrobots. Het team was met 3-1 te sterk voor de RoboDragons uit Japan en eindigde met deze winst als derde in de poulefase van de RoboCup te Canada.

News

Tweede Kamer: ‘Hoger onderwijs moet zelfcensuur tegengaan’

Universiteiten en hogescholen moeten zelfcensuur te lijf gaan en ruimte bieden aan wetenschappers van diverse pluimage, vindt de Tweede Kamer. Een VVD-motie hierover werd met een duidelijke meerderheid aangenomen.

News

Senaat beslist op laatste moment over halvering collegegeld

Op de dag van de deadline, pal voor het zomerreces, debatteert de Eerste Kamer over de halvering van het collegegeld voor eerstejaars studenten. De minister kan zich voorbereiden op stevige kritiek.

News

Massaproductie fotonische chips stap dichterbij

Fotonische chips in grote aantallen produceren, dat is een stap dichterbij. PHIX, dochterbedrijf van UT-spin-off LioniX, presenteerde dinsdag met het Fraunhofer Project Center op de campus een ‘micro assembly’-machine.

News

RIVM wil meer weten over psychische druk studenten

Er moet meer inzicht komen in de druk die studenten ervaren. Het zou kunnen dat hun gezondheid gevaar loopt door bijvoorbeeld sociale media en de 24-uurseconomie, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

News

BKO op maat voor eerder vrijgestelde docenten

Het aantal Basiskwalificatie Onderwijs-certificeringen (BKO) is met zo’n 56 procent van het wetenschappelijk personeel gelijk gebleven na het behalen van de kwaliteitsafspraken in 2015. De UT kijkt inmiddels ‘breder’ naar docentontwikkeling, waar de BKO nog steeds een belangrijk onderdeel van is.

News

Let op, straks komen er weer nieuwe studenten!

Wist u dat nieuwe studenten in september op zoek gaan naar woonruimte? Probeer daar rekening mee te houden, schrijft het kabinet in een brief aan universiteiten, hogescholen, gemeenten en studentenhuisvesters.

News
Voorzitters ISO en LSVb

‘Dertigplussers weten niet hoe hoog de druk voor studenten nu is’

Een jaar lang streden Tariq Sewbaransingh en Rhea van der Dong voor de belangen van studenten. Bij hun afscheid van studentenorganisaties LSVb en ISO blikken de voorzitters terug. ‘Je moet er soms met een gestrekt been ingaan.’

Read more articles