News

Ig Nobelprijs: ‘Katten zijn een soort vloeistof’

Katten zijn een soort vloeistof, didgeridoo spelen helpt tegen snurken en afkeer van kaas kun je op een hersenscan terugzien. De jaarlijkse Ig Nobelprijzen zijn vannacht weer uitgereikt.

News

CvB: studenten vertrekken te vaak na bachelor

Te weinig bachelorstudenten blijven voor hun master aan de UT, meldt de managementrapportage die eind deze maand op de rol staat in de Uraad.

News

Kamer over ov-boetes studenten: ‘Alle perken te buiten’

De een is woest, de ander noemt het schokkend. Zo reageren Kamerleden op de onthulling dat ov-bedrijven eerst hun belofte braken en nu tientallen miljoenen euro’s verdienen aan ov-boetes voor studenten.

News

Daling onderzoeksgeld baart UT zorgen

De omzet die de UT haalt uit de tweede en derde geldstroom is tussen 2012 en 2016 gedaald van 86 miljoen naar 76,3 miljoen euro. Dat valt te lezen in de managementrapportage die binnenkort in de Uraad besproken wordt. Met de afrondende fase van UT 2020 hoopt de UT het tij ten gunste te keren.

News

Corpsballen onder vuur

Niet alleen in Groningen neemt de kritiek op studentverenigingen toe. Ook in centrum van Amsterdam wordt steeds harder geklaagd over bewoners van dispuutshuizen, die voor veel overlast zouden zorgen.

News

‘Trump is een intermezzo’

In een tjokvolle Agora-zaal trapte historicus Maarten van Rossem dinsdagavond het nieuwe seizoen van Studium Generale af. Onafgebroken praatte hij anderhalf uur lang over Trump en het klimaat. Spoiler: ondanks de Amerikaanse president heeft Van Rossem wel vertrouwen in de toekomst.

News

Meer alumni geven aan Universiteitsfonds

Het aantal donaties aan de jaarcampagne van het Universiteitsfonds zit flink in de lift, blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarrekening 2016. Het aantal giften steeg naar 689 ten opzichte van 464 in 2015.

News

Spinozapremie krijgt evenknie voor toegepast onderzoek

Vanaf volgend jaar maken wetenschappers kans op de Stevinpremie voor toegepast onderzoek. Net als de Spinozapremie is de nieuwe prijs 2,5 miljoen euro waard.

News

Veel jongeren voor bèta of techniek? Dat valt wel mee

In Nederland volgen steeds meer jongeren een technische of exacte opleiding. Maar in vergelijking met andere landen stelt het weinig voor, blijkt uit het jaarlijkse OESO-rapport Education at a Glance.

News

International housing: still room for improvement

Reportedly, many international students in cities such as Utrecht, Amsterdam and Groningen have been struggling to find accommodation. The student-housing situation in Enschede is better than in other cities, but there is still room for improvement.

News

‘Terugkeer van de basisbeurs mogelijk’

Er liggen plannen op de formatietafel om de basisbeurs – al dan niet in een andere vorm – opnieuw in te voeren. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Een akkoord is er nog niet.

News

Kronos wint twee keer zilver op NSK Teams

Atletiekvereniging Kronos heeft zaterdag zowel bij de mannen als de vrouwen zilver gepakt op het NSK Teams in Wageningen. De studenten vormden een gezamenlijk team met de atleten van AC Tion (Enschede), MPM (Hengelo) en Daventria (Deventer)

Read more articles