News

Dijkgraaf: onderwijzer worden kan ook zonder het hbo

Vier universiteiten zijn gestart met masteropleidingen tot leraar in het basisonderwijs. Minister Dijkgraaf vindt het geen probleem dat ze niet samenwerken met pabo’s. ‘Werknemers van een bank hebben ook niet allemaal dezelfde opleiding gedaan.’

News

Gemeenten vrezen nieuwe rechtszaken over energietoeslag studenten

Gemeenten balen dat er geen landelijke oplossing komt voor de oplopende energiekosten van studenten. Ze zijn bang dat studenten de gemeentelijke energietoeslag via de rechter zullen opeisen.

News

‘Putin no longer even tries to hide mass graves in Ukraine’

In our regular update with UT researcher and EU affairs expert Shawn Donnelly, he shares his views on the situation in Ukraine. This time about Ukraine's impressive counteroffensive, Russia’s mock referenda and mobilisation.

News

Oppositie wil energietoeslag voor studenten, maar coalitie niet

Studenten moeten ook een energietoeslag van 1.300 euro krijgen, zeiden oppositiepartijen gisteren tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Maar de regeringspartijen hielden het tegen.

  • EN
  • NL
News

‘Ik weiger Twente een krimpregio te noemen’

De UT moet bijdragen aan de ‘enorme vraag’ naar technisch talent, zegt collegevoorzitter Vinod Subramaniam. Daarom is groei nodig én mogelijk. ‘Als er één campus in Nederland is waar we zouden kunnen bouwen, dan is het in Twente .’

  • EN
  • NL
News

‘I refuse to call Twente a shrinking region’

The UT must contribute to the 'huge demand' for technical talent according to the president of the Executive Board, Vinod Subramaniam. That is why growth is not only possible but also necessary. ‘If there is one campus in the Netherlands where we could build, it would be in Twente’.

News

Ionica Smeets start ‘blanco’ met nieuw centrum voor wetenschapscommunicatie

'De dialoog tussen wetenschap en samenleving kan zoveel beter', zegt hoogleraar Ionica Smeets. In opdracht van het ministerie gaat ze een nationaal centrum voor de wetenschapscommunicatie mede vormgeven.

  • EN
  • NL
News

Esports team takes gaming a step further

The UT has masses of clubs, associations and societies. This column throws the spotlight on some of them. This time, we’re taking a look at Esports Team Twente, who want to make gaming more professional. The association is even linked to a minor. ‘In football, there are thousands of strategies out there, but there has been relatively little research carried out on gaming.’

  • EN
  • NL
Campus Life

Esportsteam professionaliseert gamen op gezonde wijze

De UT kent ontelbaar veel clubs, genootschappen en verenigingen. Deze rubriek zet ze in de spotlight. Dit keer Esports Team Twente, dat een professionaliseringsslag wil maken in gamen. De vereniging koppelt het zelfs aan een minor. ‘In voetbal heb je duizenden strategieën, maar naar gamen is relatief weinig onderzoek verricht.’

News

Werklunches op de UT standaard vegetarisch

Werklunches van cateraar Appèl zijn vanaf 4 oktober, dierendag, standaard vegetarisch. Een lunch met vlees is dan nog wel te bestellen, maar de UT voert deze ‘omgekeerde norm’ in omdat vegetarische gerechten een lagere CO2-voetafdruk hebben dan gerechten met vlees.

News

Tienduizend internationale studenten halen verblijfspapieren op in Den Haag

Zo’n tienduizend internationale studenten van 26 onderwijsinstellingen krijgen hun verblijfsdocument dit jaar uitgereikt door IND-medewerkers in de Haagse Hogeschool.

News

Crisis? Laat wetenschapper samenwerken met verpleger, kunstenaar en ondernemer

Buiten de wetenschap lopen ook slimme mensen rond. Voor de aanpak van weerbarstige problemen zoals de coronapandemie en klimaatverandering kun je maar beter een beroep doen op hun kennis en inventiviteit, zegt adviesraad AWTI.

News

Brainspiration brengt topwetenschappers samen op UT

Zijn er nieuwe manieren om informatie te verwerken? En zijn er systemen te maken die zelfstandig kunnen denken? Die vragen staan 12, 13 en 14 oktober centraal tijdens de allereerste Brainspiration 2022, een internationale bijeenkomst met lezingen, georganiseerd door onder andere UT-hoogleraar Wilfred van der Wiel.

News

Rijksbegroting: wat voelt student in portemonnee?

Op Prinsjesdag smijt het kabinet met miljarden om de koopkracht overeind te houden. Wat merken studenten ervan? De maatregelen op een rij.

Read more articles