News

Voorjaarsvakantie wordt niet verschoven

Het verschuiven van de voorjaarsvakantie, om meer ruimte te creëren in de introductieperiode, is van de baan. De Uraad stemde woensdag in met het voorstel om de introductie - van zondag tot en met dinsdag - aan het begin van kwartiel drie te houden.

News

Bart Koopman nieuwe decaan ET

Hoogleraar Biomechanical Engineering Bart Koopman is de nieuwe decaan van de faculteit Engineering Technology. Hij volgt per 1 april Geert Dewulf op, die de afgelopen zeven jaar decaan was bij ET.

News

No culture on campus until autumn

As issued by the government this week, all public gatherings are prohibited until the 1st of June. This heavily influences the cultural events at the UT. All are being cancelled or rescheduled until autumn.

News

TechMed Centre helpt zorgsector met innovaties

Tientallen UT’ers werken momenteel met man en macht om de zorgsector bij te staan in de coronacrisis. Vooral binnen het TechMed Centre, waar ze ver zijn met een techniek om meer mensen van dezelfde beademingsmachine gebruik te laten maken.

News

Best leuk, een online open dag

Door de coronacrisis kunnen nieuwsgierige studiekiezers niet naar de campus komen. Hogescholen en universiteiten zijn aangewezen op digitale alternatieven, zoals een online open dag.

News

Centraal examen afgeblazen

De centrale eindexamens in het voortgezet onderwijs gaan niet door, heeft minister Slob zojuist bekendgemaakt. De leerlingen krijgen een diploma op grond van het schoolexamen.

News

Batavierenrace afgelast: ‘Een ontzettend leeg gevoel’

De nieuwe maatregelen van de overheid in de strijd tegen het coronavirus maken het onoverkomelijk: er gaat een streep door de 48ste Batavierenrace. Het is een hard gelag voor de Batavierencommissie, vertelt voorzitter Erkan Mercimek. ‘We zagen de bui al een paar weken hangen.’

News

Eerste digitale promotie ‘respectvol en heel bijzonder’

Een unicum voor pedel Wim Koehorst, afgelopen vrijdag. Vanwege de coronacrisis begeleidde hij de eerste, volledig digitale promotie. Nobuhle Majozi van de faculteit ITC verdedigde succesvol haar proefschrift. ‘Dit was heel bijzonder om mee te maken’, aldus Koehorst.

News

Hoger onderwijs tot 1 juni op afstand?

Gezien de coronacrisis heeft het kabinet gisteren alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Maar voor het onderwijs hielden de ministers een slag om de arm.

News

Vergeet de studenten niet, zeggen politieke jongeren

De jongerenorganisaties van CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA willen meer steun voor studenten in de coronacrisis. Kijk in elk geval goed naar hun schulden als de crisis voorbij is, vragen ze.

News

‘Universiteiten schenden afspraken over bindend studieadvies’

De universiteiten houden zich niet aan de gezamenlijke afspraken over het bindend studieadvies, vindt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De Socialistische Partij wil opheldering van de minister.

News

Liveblog: Coronavirus (week 13)

In this liveblog, we will share the latest updates with you regarding the coronavirus and measures both the UT and its community are taking.

Read more articles