News

Groningse beurspromovendi blijven student

Alle protesten ten spijt wil minister Van Engelshoven geen einde maken aan het omstreden experiment met ‘beurspromovendi’. Wel waarschuwt ze de Rijksuniversiteit Groningen voor mogelijke rechtszaken.

News

Solar Boat Twente helpt scholieren

Veertien middelbare scholieren bouwen de komende maanden een nieuwe zonneboot, op initiatief van Solar Boat Twente. Het Stedelijk Lyceum Kottenpark en het studententeam slaan de handen ineen voor deelname van 'Young Solar Boat Twente' aan de eerste race in mei.

News

Kamervragen over uitspraken campushuisarts

De uitspraken van campushuisarts Cees Jansen over internationalisering, eerder deze week in Tubantia, zijn voor CDA-Kamerlid Harry van der Molen reden om Kamervragen te stellen aan minister Van Engelshoven.

News
Nieuwe etiquette bij biomedische technologie

Deadlines en mails alleen tijdens kantooruren

Studenten biomedische technologie moeten hun opdrachten binnen ‘kantooruren’ inleveren, in plaats van één minuut voor middernacht. Daarmee wil opleidingsdirecteur Katja Haijkens een signaal afgeven. ‘Een goede studie-privé balans heeft alles te maken met normale werktijden.’

News

Student wants to bring back Enactus to the UT

Communication Science student Kenrick Ye wants to bring back a local Enactus association to the UT, as part of the worldwide organisation for social student entrepreneurs. ‘With Enactus Twente, we can bundle and use the skills, talents and ambitions of UT students to help the local community.’

News

UT puts more emphasis on University Innovation Fellows

To launch a new cohort of University Innovation Fellows, they received their ceremonial pins at the DesignLab yesterday. The UT is dedicating more effort to the initiative, with now twelve new fellows being appointed, instead of the usual four.

News

UT-publicatie in Nature over ‘brain-inspired’ netwerk

UT-onderzoekers zijn er in geslaagd om een ‘brain-inspired’ netwerk te ontwikkelen, dat heel goed in staat is om pixels te herkennen. Het paper hierover verscheen woensdag in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. ‘Ons netwerk is drie grote stappen voorwaarts.’

News

Excuses voor Rotterdamse ‘heksenjacht’

Het bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam biedt toch excuses aan voor het onderzoeken van de e-mailboxen van medewerkers. Het onderzoek was volgens het bestuur achteraf gezien ‘niet de beste actie’.

News
SG-lezing Luuk van Ewijk

‘Het draait allemaal om overdrijving’

Campuscartoonist Luuk van Ewijk, inmiddels beter bekend als LUVANE, gaf gisteravond de eerste Studium Generale-lezing van het voorjaar. Stap voor stap legde hij uit hoe zijn cartoons tot stand komen. ‘Wees vooral niet bang om door te tekenen.’

News
Dispuut WAZIG voegt liefdadigheid toe aan lustrum

‘Adtje voor de sfeer, red de koalabeer’

Onafhankelijk dispuut WAZIG voegt een vleugje liefdadigheid toe aan de viering van het 25-jarig bestaan, op 4 februari bij Friends. ‘Wij doneren een euro per verkochte pitcher en snel geadte biertje aan giro 5125, om Australië te helpen’, vertellen dispuutsleden en wb-studenten Thijs Masmeijer en Steijn Jonker.

News

Cursus lesgeven hoeft niet meer zo nodig

Steeds meer universitaire docenten hebben een didactische training gevolgd, maar de groei vlakt af. Vooral onder docenten met een tijdelijke aanstelling valt nog veel winst te behalen.

News

Zomerschool InspireU keert terug op campus

De zomerschool voor middelbare scholieren, InspireU, keert na een jaar afwezigheid terug op de campus. Voor de tweede editie van het leerzame festival mikt de organisatie op zestig deelnemers.

Read more articles