News

Haperende toelevering thuiswerkapparatuur speelt UT parten

Driehonderd UT-studenten kregen de laptop die ze bestelden via het Notebook Project door de coronacrisis niet op tijd geleverd. Ook de levertijd van allerlei thuiswerkapparatuur is drastisch opgelopen, merkt ICT-dienst LISA. ‘Er is vrijwel niets meer te krijgen.’

News

Onderwijsminister beraadt zich op China-standpunt

Is het gevaarlijk of liggen er kansen? Het kabinet kauwt nog op een nieuw standpunt over samenwerking met China op het gebied van onderzoek en onderwijs.

News

Psychological complaints main cause of UT absence

Psychological complaints were once again the most significant cause of absence through illness in 2019, says the annual review of the UT’s Occupational Health Service Arbo Unie. The BMS Faculty is specifically mentioned as having a high number of referrals to the psychologist.

News

Vooruitblik: wat staat er morgen op het spel?

Morgen is het de derde dinsdag van september en presenteert het kabinet de begroting voor volgend jaar. Wat staat er voor het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek op het spel? De verkiezingen werpen hun schaduw vooruit.

News

Studenten tegen avondklok voor sociëteit en horeca

Een avondklok voor cafés en sociëteiten? Studentenorganisaties vinden dat geen goed voorstel van RIVM-voorman Jaap van Dissel. Ze zijn bang dat het aantal corona-uitbraken dan juist verder zal toenemen.

 • EN
 • NL
News

Minder ‘fysieke’ lessen, duizenden studenten willen korting op collegegeld

Hogescholen en universiteiten geven tussen de 20 en 40 procent van hun lessen op de campus, is hun eigen schatting. In petities eisen studenten korting op het collegegeld.

 • EN
 • NL
News

Thousands of students are demanding discounted tuition fees

Dutch universities estimate that between 20 and 40 percent of their classes are currently taught on campus. In response, students have started petitions demanding discounted tuition fees.

News
Campusbeiaardiers geven stokje door

Carillonlessen van start

Na een radiostilte van meer dan tien jaar worden vanaf volgende week weer lessen gegeven op de campusbeiaard. In totaal zes UT’ers – studenten, medewerkers en alumni – krijgen les van campusbeiaardiers Esther Schopman en Hylke Banning, die daarmee in de voetsporen treden van hun eigen leermeesters.

News

Coronaproof GOGBOT begonnen

Door corona is het GOGBOT festival, dat vandaag begint, kleinschaliger en voor een groot deel online. Uiteraard is ook de UT vertegenwoordigd.

 • EN
 • NL
News

Nieuwe besmettingen in studentensteden

Na corona-uitbraken in Maastricht, Tilburg en Wageningen, loopt nu ook het aantal besmettingen onder studenten in Delft en Groningen op. Dat geldt ook voor Nijmegen, waar drie studentencafés zijn gesloten.

 • EN
 • NL
News

New infections in university cities

After local coronavirus outbreaks in the cities of Maastricht, Tilburg and Wageningen, the number of infections among students in Delft and Groningen is now also on the rise. Nijmegen has joined this list and three student cafes were forced to close.

News

Lerarenbeurs: kom over de brug, minister!

Geef afgewezen leraren alsnog hun lerarenbeurs, zeggen D66 en CDA tegen het kabinet. Maar minister Slob kan het ‘ongemak’ echt niet wegnemen, herhaalde hij gisteren.

News

‘Voor velen is de Uraad een soort black box’

Drie nieuwe leden van de universiteitsraadpartij Campus Coalitie hebben een missie: meer bekendheid geven aan medezeggenschap op de UT. Ze willen het bereiken met een nieuw en positief geluid. ‘Aandacht voor de medezeggenschap is nodig, want er bestaat een gebrek aan animo.’

 • EN
 • NL
News

Van begeleider wisselen? Veel promovendi lukt dat niet

Veel promovendi durven niet van begeleider te wisselen als de samenwerking onprettig verloopt. Ze zijn bang dat het schadelijk is voor hun carrière, blijkt uit een enquête van het Promovendi Netwerk Nederland. ‘Het zou academic suicide zijn.’

 • EN
 • NL
News

Switching supervisors proves tough for many PhD students

Many PhD students who feel trapped in an unpleasant working relationship with their supervisor are hesitant to switch supervisors. They are afraid that it could harm their career, according to a survey by the PhD Network Netherlands (PNN). ‘It would be academic suicide.’

Read more articles