News
Van Torentje naar Torentje

Schakelen tussen schermen en camera’s

In de Waaier stond maandagavond het eerste politieke gesprek in de serie ‘Van Torentje naar Torentje’ op het programma. Dankzij UTlive - een door de UT bedacht technologisch platform - konden UT-studenten toch aanwezig zijn bij het interview met GroenLinks-lijstrekker Jesse Klaver.

News

Eerste Hogeronderwijspremies voor hogescholen en universiteiten

Minister Van Engelshoven heeft de eerste Nederlandse Hogeronderwijspremies uitgereikt. De hoofdprijzen van elk 1,2 miljoen euro gaan naar docententeams van de Hogeschool van Amsterdam en de TU Eindhoven.

News

Gegevens van duizenden Inholland-studenten en -medewerkers op straat

Op een internetforum worden gegevens te koop aangeboden van 56 duizend studenten en medewerkers van Hogeschool Inholland. Ook enkele honderden ‘externen’ zijn getroffen.

News

Doorrekening: ov-kaart beknot, beurs via belastingen, halvering collegegeld

De CPB-doorrekening van de verkiezingsprogramma’s levert wat verrassingen op: een ‘studiebeurs’ via de belastingdienst, bezuinigingen op de ov-studentenkaart en het halve collegegeld in sectoren als zorg, onderwijs en techniek.

News

The struggle of first generation students

Arnold Enklaar, UT researcher and a member of the Inclusion Expert Group, is leading an initiative to provide support to first generation students at the University of Twente. ‘Studies show that first generation students are more likely to drop out of university. We need to think of measures to make them feel welcome.’

News
U-Today peilt

Wat ga jij stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen?

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen peilt U-Today de politieke voorkeuren van studenten en medewerkers van de Universiteit Twente. Wat stem jij bij deze verkiezingen?

  • EN
  • NL
News

Zelfcheck: Krijg ik die coronasteun ook?

Het demissionaire kabinet trekt ruim 8,5 miljard euro extra uit om de gevolgen van de coronacrisis voor het onderwijs te verzachten. Ook studenten worden gecompenseerd, maar de een wat meer dan de ander. Check het zelf.

  • EN
  • NL
News

Will I be getting coronavirus support, too?

The outgoing cabinet has earmarked an extra 8.5 billion euros to cushion the impact of the coronavirus crisis in the educational sector. Students will be compensated, too, but some will get more than others. You can check to find out.

News

Unanieme Kamer wil onderwijs sneller terug op de campus

Het kabinet moet ervoor zorgen dat studenten snel weer vaker fysiek les krijgen. Twee Kamermoties die daarop aandringen zijn gisteravond zonder tegenstemmen aangenomen. De compensatie voor afgestudeerde wo-bachelorstudenten haalde het niet.

News

Studieadvies niet langer bindend bij Zuyd Hogeschool. Wie volgt?

Door de coronacrisis is de discussie over het bindend studieadvies weer opgelaaid. Zuyd Hogeschool is de eerste instelling in het hoger onderwijs die het afschaft. Minister Van Engelshoven en de LSVb zijn er blij mee.

News

Coronacompensatie voor afgestudeerde wo-bachelors? Kan niet, zegt de minister

Nu er een steunpakket van miljarden euro’s ligt, valt er toch heus wel een potje te vinden voor studenten die dit collegejaar hun wo-bachelordiploma behalen? De Kamer gooide (opnieuw) alles in de strijd. Maar het kan echt niet, hield de minister vol.

News
The Centre for Energy Innovation

‘Knowledge base on energy issues is enormous at the UT’

When professor Jos Keurentjes started as Energy Innovation Programme Director at the UT in 2019, his goal was to set up ‘visible research centers focused on energy related issues’. The Centre for Energy Innovation (CEI) of the University of Twente is indeed up and running now, but what is happening within it?

News

NWO betaalt geen losgeld aan hackers

Het netwerk van wetenschapsorganisatie NWO blijkt te zijn gehackt door DoppelPaymer, een internationaal opererende ransomwaregroep. NWO weigert losgeld te betalen, ook niet nu er NWO-documenten online worden gezet.

Read more articles