News

‘Zichtbaarheid UT in de Randstad vergroten’

De pop-up University van de UT krijgt een vervolg. Donderdag 30 november kunnen Rotterdamse scholieren en schooldecanen een indruk krijgen wat Twente aan opleidingen te bieden heeft.

News

Nuffic: 'Internationalisering is geen doel op zich'

Het is heel goed dat zoveel buitenlandse studenten naar Nederland komen, zegt Nuffic-directeur Freddy Weima aan de vooravond van de Week van de Internationale Student.

News

Politie beschermt Vindicat na alle ophef

De politie van Groningen heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om leden van Vindicat te beschermen. Het studentencorps is verschillende keren bedreigd, meldt de Volkskrant. En daar bleef het niet bij.

News

‘Google faces shark attacks’

What do dragons and the increased risk of using cloud services have in common? John Stone, security specialist at Google, argues that both are no more than myths in his talk at the Risk & Resilience festival held Thursday at the Waaier and Carré.

News

Recordaantal Turkse wetenschappers vraagt hulp

Nooit eerder deden zoveel bedreigde wetenschappers een beroep op ons land. De meesten van hen zijn afkomstig uit Turkije, waar de academische vrijheid sinds de couppoging vorig jaar flink onder druk staat.

News

Open Mind voor Wiendelt Steenbergen

UT-hoogleraar Wiendelt Steenbergen won vanmiddag in Utrecht een Open Mind-beurs. Hij wil in een vroeg stadium het geslacht van kippenembryo’s vaststellen. Daarvoor krijgt hij vijftig mille van onderzoeksfinancier NWO.

News

Floris van den Brink krijgt Simon Stevin Gezel-prijs

UT-onderzoeker Floris van den Brink van de BIOS Lab-on-chip Group kreeg vanmiddag de Simon Stevin Gezel-prijs. Daarmee ontvangt hij vijf mille, vrij te besteden aan onderzoek.

News

Hogekamp krijgt ‘open, modulair en verstelbaar’ plein

Het plein voor gebouw Hogekamp krijgt een open, modulaire en verstelbare inrichting. Dat blijkt uit de eerste schetsen van opdrachtnemers LOLA Landscape Architects en Waalpartners. De uitvoering staat gepland voor 2018.

News

#MeTooUT discussion: ‘Walking away is not an option’

The recent worldwide sharing of ‘#MeToo’ stories has revealed that power abuse and sexual harassment are omnipresent in our society, and academia is no exception. In fact, ‘the extreme hierarchy in academia could give Hollywood a run for its money’, as was stated during yesterday’s #MeTooUT open discussion.

News

‘Kwaliteitsafspraken niet vrijblijvend’

Universiteiten en hogescholen mogen straks zelf bepalen aan welke eisen ze moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de miljoenen van het leenstelsel. Maar er zit wel een grens aan die vrijheid, waarschuwen de regeringspartijen.

News

SU: ‘We nemen kritiek serieus’

De Student Union zegt de kritiek die woensdag geuit werd in de Universiteitsraad ‘serieus te nemen’. ‘We gaan in gesprek met de raad en kijken daarna wat we met de kritiek doen’, aldus portefeuillehouder communicatie Jordi Weggemans.

News

Uraad uit zorgen over campusverkeer

De universiteitsraad maakt zich zorgen over de verkeerssituatie op de campus en uitte dat woensdag tijdens het overleg met het CvB. Volgens de raad lopen voornamelijk fietsers risico in het verkeer.

Read more articles