News

Promovendi vereeuwigd in zweetkamertje UT

De promovenduskamer van de UT – ook wel bekend als ‘zweetkamertje’- krijgt een eigen handtekeningenwand. CvB-lid Mirjam Bult en oud-rector Ed Brinksma, beiden gepromoveerd aan de UT, hadden vrijdagochtend de eer om als eerste hun paraaf te zetten.

News

Hora Finita voor UT-promovendi

De UT gaat over op een nieuw promovendivolgsysteem. De applicatie Hora Finita volgt in de loop van 2018 het huidige ProDoc op. ‘Completer, overzichtelijker en vooral handiger in gebruik’, zegt directeur van de Twente Graduate School, Paul van Dijk.

News

Werkdruk aan universiteiten? Nog even volhouden

De werkdruk aan universiteiten loopt de spuigaten uit, zeggen actievoerders en vakbonden. De universiteiten moesten afgelopen jaar allemaal een plan van aanpak maken, maar de meeste hebben de deadline gemist. Op de UT is het plan ‘nog niet bekrachtigd’.

News

‘Macht terugpakken is blockchainreligie’

BIT-masterstudenten Frank Brinkkemper en David Lamers studeren beide af op een onderzoek naar blockchain, de technologie achter onder meer de bitcoin. Als ware experts vertellen ze over de bitcoinhype, ‘dom geld’ en de mogelijkheden van de technologie.

News

Minister bezorgd over Chinese invloed op Groningse Yantai

Krijgt de Communistische Partij van China invloed op het onderwijs in Yantai, waar de Rijksuniversiteit Groningen een campus wil openen? Minister van Engelshoven vindt die berichten ‘zorgwekkend’.

News

Vraagtekens bij ontgroeningsuitzending Rambam

De reportage van het programma Rambam, waarbij jongeren undercover meededen aan ontgroeningen van studentencorpora, deed al voor de uitzending stof opwaaien. (Oud-)leden van corpora in Rotterdam en Utrecht spreken zware aantijgingen tegen.

News

ABP stopt met beleggen in tabak en kernwapens

Het ABP, pensioenfonds voor de overheid en het onderwijs, wil zijn aandelen in tabak en kernwapens binnen een jaar van de hand doen. Totale waarde: 3,3 miljard euro.

News

‘Geheime conferenties rassenleer Britse universiteit’

Aan het University College London (UCL) zijn bijeenkomsten georganiseerd over rassenleer, met lezingen van vermeende neonazi’s en white supremacists. De universiteit zoekt uit hoe de conferenties jarenlang in het geheim konden plaatsvinden.

News

Is het lippenstift of bloed?

Maar liefst 63 kinderen tussen de 7 en 12 jaar deden gistermiddag mee aan de vijfde editie van onderzoekmiddag Xperimenta. Deze werd georganiseerd door Pre-U junior, het wetenschapsknooppunt van de UT, in museum Twentse Welle.

News

‘Ius promovendi’ also for associate professors

A number of associate professors will receive the so-called 'ius promovendi', the right to supervise a doctoral candidate. In April, it should be clear to which associate professors at the UT that applies.

News

Promotierecht ook voor uhd’s

Een aantal universitair hoofddocenten (uhd) krijgt het zogenoemde ‘ius promovendi’, ofwel het promotierecht. In april moet duidelijk zijn voor welke uhd’s aan de UT dat geldt.

News

Cijferadministratie OER: ‘Maatwerk te kostbaar’

Het automatiseren van de cijferregistratie is door het loslaten van de strakke regie op de Onderwijs- en Examenreglementen (OER) bijna niet mogelijk, zegt Hans Oeloff, directeur Centre of Educational Support (CES). ‘En dat werkt fouten in de hand.’

Read more articles