News

Steun voor klimaatstaking

Het huidige klimaatbeleid van de Nederlandse regering voldoet bij lange na niet, schrijft actiegroep Students for Climate NL in een open brief. Meer dan 350 studenten en wetenschappers steunen hun oproep om op 25 april te staken voor het klimaat.

News

Minister staakt experiment met voucher-onderwijs

Minister Van Engelshoven gaat het experiment met flexibel voucher-onderwijs voor deeltijdstudenten niet verlengen of uitbreiden. Het is volgens haar niet ‘zuiver’ en het geeft te weinig inzicht in de effecten.

News

CDA wil opheldering over studentenschulden

Studenten kloppen steeds vaker bij de schuldhulpverlening aan met grote geldproblemen, blijkt uit onderzoek van de branchevereniging NVVK. Het CDA vraagt de minister welke maatregelen zij gaat nemen om een verdere toename te voorkomen.

News

Nog één jaar ondeelbare onderwijsmodules

Het alles-of-niets-principe van de 15 EC-modules in het Twents Onderwijsmodel (TOM) geldt komend collegejaar nog, maar gaat daarna van de baan. De Uraad bespreekt het voorstel woensdag.

News

‘Opleiding en selectiecriteria moeten matchen’

Een op de tien universitaire bacheloropleidingen selecteert studenten aan de poort. Hoe kunnen zij dit zo eerlijk mogelijk doen? De gekozen methode moet in elk geval goed passen bij de studie, vinden panelleden en publiek in het VSNU-Café.

News

Minder citaties tellen, meer inhoudelijk beoordelen

Wetenschapsgenootschap KNAW en wetenschapsfinanciers NWO en ZonMW onderstrepen opnieuw dat ze onderzoekers anders gaan beoordelen. Er komt meer aandacht voor de kwaliteit en de impact van onderzoek.

News

‘Wervingsbureaus lokken internationale studenten naar Nederland’

Hogescholen en universiteiten werken steeds vaker samen met buitenlandse wervingsbureaus die tegen betaling internationale studenten naar Nederland lokken. Dat meldt het Onderwijsblad.

News

ISO: ‘Geef studenten de ruimte’

Een samenleving die vergrijst moet studenten aanmoedigen en zeker geen drempels voor hen opwerpen. Dat is de belangrijkste boodschap van de ‘strategische agenda’ die het Interstedelijk Studenten Overleg donderdag presenteerde.

News

U-Today wint prijs voor verhalen over internationale bachelors

Voor de serie artikelen over internationale bachelors met psychische problemen, ontving U-Today vanmiddag in Eindhoven de derde prijs van de Kring Award. De awards van de Kring van Hoofdredacteuren gaan jaarlijks naar de beste verhalen uit de hoger onderwijsmedia.

News

UT investeert ruim 15 miljoen in NanoLab

De UT investeert de komende tien jaar ruim 15 miljoen euro om de faciliteiten in het NanoLab te verbeteren. Volgens CvB-vicevoorzitter Mirjam Bult is de investering noodzakelijk om de infrastructuur ‘state of the art’ te houden.

News
Buren UT ervaren geluidsoverlast

‘We willen een goede noaber zijn’

Het festivalprogramma op de campus staat voor de deur. Niet voor iedereen is dat een feest, omwonenden van de campus klagen al jaren over geluidsoverlast. ‘We doen er alles aan om binnen de normen te blijven’, zegt Brechje Marechal, beleidsmedewerker Campus & Facility Management.

News
Wednesday Women’s Circles

‘Everyone is welcome without judgment’

While the number of international students at the UT struggling with social and mental issues has grown, weekly women’s circles organized by the Collective Unconscious offer a safe space for sharing and learning. The founder of Wednesday Women’s Circle Julia Piedmont and two students participating in the meetings discuss the events’ benefits.

Read more articles