News

Julianapenning voor Aurelia Ros-Peters

Ter ere van haar 45-jarig jubileum als UT-medewerker ontving Aurelia Ros-Peters donderdagmiddag de Julianapenning. De penning is een eerbetoon voor mensen met ‘grote verdiensten’ voor de universiteit.

News
Niet alleen op UT pakken zich donkere wolken samen

Hoger onderwijs zet zich schrap tegen bezuinigingen

Aan de UT staan 250 tot 500 banen op de tocht. De universiteit krimpt en vreest de voorgenomen bezuinigingen van het nieuwe kabinet. Ook andere universiteiten en hogescholen schetsen sombere scenario’s.

News

Europese beurzen: drie UT-onderzoekers gaan theorie in praktijk brengen

Drie UT-onderzoekers krijgen een Europese beurs van 150 duizend euro om hun inzichten te vertalen naar een commerciële toepassing. Het gaat om David Fernandez Rivas, Jeroen Leijten en Mariëlle Stoelinga.

News

In beeld: Heropening Boerderij Bosch en stal

Na een grondige renovatie is Boerderij Bosch en naastgelegen stal weer klaar voor gebruik. Deze week werden de historische panden officieel heropend. Een fotoserie.

News

Rechter: universiteit mocht agressieve student orthopedagogiek wegsturen

Een student met agressieproblemen is terecht van zijn Rotterdamse masteropleiding orthopedagogiek verwijderd, oordeelt de rechter. In twee verschillende stages wist hij zich niet te gedragen.

  • EN
  • NL
News

UT grijpt rigoureus in, mogelijk ruim 500 banen op de tocht

Een afgekondigde organisatiewijziging, een crisisteam, het vertrek van tot wel 500fte aan personeel en per direct een streep door studentenbijbanen. Het college van bestuur grijpt stevig in om de UT financieel levensvatbaar te houden.

  • EN
  • NL
News

UT intervenes rigorously, possibly more than 500 jobs at risk

The departure of up to 500 FTEs of staff, an announced organisational change, a crisis team, and an immediate end to student part-time jobs. The Executive Board is taking firm action to keep the UT financially viable.

News

Voorlopige aanmeldingen lager, minder eerstejaars verwacht

Als de voortekenen niet bedriegen, zitten de collegezalen straks iets minder vol. Universiteiten en hogescholen tellen enkele duizenden aanmeldingen minder dan vorig jaar om deze tijd.

News

Nog geen Kick-In-commissie voor 2025

Het is nog niet gelukt om een nieuw Kick-In bestuur te vinden voor 2025. De Student Union wil het studenten financieel en studiegerelateerd makkelijker maken om deze bestuursfunctie te vervullen. Daar stemde het college van bestuur maandag mee in.

News

Scriptie nakijken is geen onderwijs, zegt belastinginspecteur

Een scriptie nakijken, op plagiaat controleren en opmerkingen maken over de rode lijn: dat noemen we geen onderwijs, oordeelt de rechter in hoger beroep. Dus moet een commercieel scriptiebureau omzetbelasting betalen.

News

ERC Advanced Grant voor Jurriaan Huskens

UT-hoogleraar Jurriaan Huskens ontvangt een ERC Advanced Grant van de European Research Council. Hij krijgt 2,5 miljoen euro voor een onderzoek naar de toepassing van receptor rekrutering in nieuwe zelfbouwende materialen voor bijvoorbeeld biosensoren en nanolithografie.

News

Onderwijsinspectie heeft geen vertrouwen in bestuur TU Delft

De Onderwijsinspectie denkt niet dat het Delftse college van bestuur de sociale veiligheid ‘kan en zal’ verbeteren. Net als zijn voorganger sluit de nieuwe minister van Onderwijs, Eppo Bruins, ingrijpen bij de technische universiteit niet uit.

News

Nieuws gemist? Kick-In draait pilot & DroneTeam wil verbeteren in Engeland

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Read more articles