News

UFonds viert 70-jarig bestaan met alumni en donateurs

Het universiteitsfonds bestaat zeventig jaar. Reden voor een feestje. ‘Dat doen we op verzoek van alumni en donateurs. Zij geven aan dat ze graag een warme band houden met de UT en ze waarderen onze evenementen’, aldus directeur Maurice Essers.

News
Regenboogvlag bij hoofdingang op Coming Out Day

‘We moeten de boodschap uitdragen dat iedereen welkom is’

De UT doet morgen voor het eerst mee aan de nationale Coming Out Day. Universitair hoofddocent, Eric Louis, nam het initiatief en hijst morgenochtend de regenboogvlag aan een van de vlaggenmasten bij de hoofdingang.

News

A3T becomes an official UT student team

Aerobotic Tech Team Twente (A3T) has become the sixth official UT student team. The team focused on drone technology has received a final approval from the Executive Board and will now be supported by the University of Twente.

News

David Reinhoudt benoemd tot erelid KNCV

Emeritus hoogleraar David Reinhoudt is gisteravond door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) benoemd tot erelid. De benoeming was onderdeel van de jaarlijkse Avond van de Chemie in Den Haag.

News

Campusarchitect Jan Hoogstad (88) overleden

De Rotterdamse architect Jan Hoogstad, verantwoordelijk voor het UT Masterplan, is vorige week overleden. De architect ontwierp onder andere Carré en het Nanolab.

News

Acht vragen over de ‘expatsubsidie’

Expats in Nederland, onder wie veel wetenschappers, zijn boos en overwegen naar de rechter te stappen nu het kabinet hun belastingvoordeel wil afpakken. Wat is er aan de hand?

News

‘Redelijkheid is funest voor een cartoonist’

Van een overvloed aan Swapfietsen tot De Betoverde Doolhof in de Cubicus. UT-medewerker en alumnus industrieel ontwerpen, Luuk van Ewijk (27), maakt al anderhalf jaar karakteristieke campuscartoons voor U-Today. Vanaf donderdag is zijn werk te zien in de Vrijhof.

News

‘Ook wetenschap in opdracht van overheid moet onafhankelijk zijn’

Verliezen wetenschappers hun onafhankelijkheid als ze voor de overheid werken? Dat is niet de bedoeling, zegt minister Van Engelshoven. Ze laat nagaan of het Rijk verkeerde voorwaarden stelt.

News
Lustrumvoorstelling Pro Deo

Improviseren over 25 jaar UT, Enschede en de wereld

Theatersportvereniging Pro Deo bestaat 25 jaar. Om dat te vieren, geven ze volgende week dinsdag een lustrumvoorstelling in het Amphitheater. ‘Hoe de avond gaat verlopen, ligt aan het publiek.’

News

Steeds meer internationale studenten vertrekken na afstuderen

Met hun diploma op zak vertrekken veel buitenlandse studenten weer uit Nederland. Maar dan nog blijven er duizenden hier. Met name de alumni van Inholland en de TU Eindhoven zien hier kansen.

News

Petitie: pechstudenten eisen geld

Twee studenten hebben een petitie online gezet die in korte tijd al 113 duizend keer is ondertekend. Ze eisen geld namens de eerste lichtingen studenten zonder basisbeurs.

News

Nobelprijs Economie voor onderzoek klimaatverandering en innovatie

Hoe beïnvloeden klimaatverandering en innovatie de groei van de economie? Twee Amerikanen delen dit jaar de Nobelprijs voor hun onderzoek hiernaar.

Read more articles