News

Welwillende reacties op plannen Van Engelshoven

Universiteiten en hogescholen zijn blij met de strategische agenda die minister Van Engelshoven maandag presenteerde. Ook haar felste tegenstanders tonen enige waardering, maar ze herhalen hun roep om extra geld.

News

Incubase: Work hard, play hard

Met een ‘soft launch’ gingen vandaag voor het eerst de deuren van Incubase open. De afgelopen maanden is bijna de volledige tweede verdieping van de Bastille omgebouwd tot een exclusieve thuisbasis voor beginnende studentondernemers. Een fotoreportage.

News

Van Engelshoven wil Neerlandistiek en krimpend hbo redden

Unieke opleidingen, zoals Nederlandse taal- en letterkunde, moeten overeind blijven, vindt minister Van Engelshoven. ‘Zulke opleidingen zouden niet iedere dag moeten vechten voor hun bestaan.’

News

‘You need a place where you feel like home’

The Romanian Student Association celebrated the Romanian National day at the Bastille on Saturday. This was the first event of the new world association called RSA, since its founding a few months ago.

News
Reportage bezoek koning Willem Alexander

‘Het speurhondje liep al in de OK’

De opening van het TechMed Centre werd vanmiddag luister bijgezet door het bezoek van koning Willem Alexander. Een verslag over strikte veiligheidsmaatregelen, state of the art-faciliteiten en een koninklijk betoog voor het échte studentenleven.

News

Tom Kamperman wins Overijssel PhD Award

The winner of the 2019 Overijssel PhD Award was announced during the Dies Natalis ceremony today. The prize went to UT researcher Tom Kamperman for his doctoral thesis in the field of tissue engineering.

News

Swipende koning opent TechMed Centre

Door flink te swipen op een tablet, opende koning Willem-Alexander vanmiddag het TechMed Centre. Samen met de honderden mensen in het publiek blies hij daarmee leven in het gebouw, tijdens de viering van de 58e dies natalis van de UT.

News

Professor de Winter Prize for Chuan Li

Physicist Chuan Li is the recipient of this year’s Professor de Winter Prize, an international publication prize for top female talent at the UT. The MESA+ researcher accepted the award during the Dies Natalis ceremony in the Technohal today.

News

Van Engelshoven verdedigt wet over Studentenenquête

Het CDA is kritisch over het plan van minister Van Engelshoven om hogescholen en universiteiten te verplichten tot medewerking aan de Nationale Studenten Enquête. Wat zegt die vragenlijst nou eigenlijk en hoe zit het met de privacy?

News

LISA scherper op cyberveiligheid

ICT-dienst LISA legt meer focus op cyberveiligheid. Nog zo’n 150 à 200 UT-computers moeten de overstap maken van Windows 7 naar Windows 10, vóór medio januari. In januari start de dienst ook met een UT-brede campagne, om te zorgen dat medewerkers en studenten hun apparaten up-to-date krijgen en houden.

News

Maarten van der Weijden lunchspreker Bedrijvendagen

Maarten van der Weijden is de lunchspreker van de Bedrijvendagen 2020. De Olympische medaillewinnaar geeft zijn lunchlezing op 6 februari in de Waaier.

News

Thanksgiving turkey for UT students in Boston

For the second year in a row, UT alumnus Jaap van Reijendam has invited UT students to celebrate Thanksgiving with his family in Boston. Today he is expecting fifteen people over for dinner, four of them University of Twente students who are currently in the US.

Read more articles