News

Als overheid in R&D investeert, volgen bedrijven vanzelf

Als de overheid geld steekt in onderzoek en ontwikkeling, gaan bedrijven dan achteroverleunen? Nee, zegt wetenschapsgenootschap KNAW. Als de overheid de portemonnee trekt, doet het bedrijfsleven dat ook. Niet verslappen, is dus het devies.

News

Uitstel verhuizing Faculty Club

De verhuizing van restaurant de Faculty Club naar het U-Parkhotel is met een paar weken uitgesteld. Daarom is het in de maand januari nog mogelijk om te lunchen in de huidige locatie. Vanaf 11 februari draait het restaurant in het voormalige Hogekampgebouw.

News

Coalitie houdt vast aan hogere studierente

De oppositie is er opnieuw niet in geslaagd om de verhoging van de rente op studieschulden van tafel te krijgen. Ook het CDA houdt zich – ondanks bezwaren tegen het leenstelsel – aan de afspraken in het regeerakkoord.

News

Studentenvereniging UT bedankt DUO met kratje bier

Leden van de Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente vonden het hoog tijd om de voornaamste financier van hun studententijd eens een bedankje te sturen. Vandaag, uitgerekend op pakjesavond, kwam een kratje bier met begeleidende brief aan op het DUO-hoofdkantoor in Groningen.

News
Lightbulb Chats

‘Weten hoe je een vraag stelt’

Een nieuwe vorm van lezingen, de lightbulb chats. Geen spreker voor een publiek, maar het publiek als sprekers. Morgen vindt de pilot om half zes plaats in het Designlab, waar de ethiek rondom kunstmatige intelligentie aan de kaak gesteld wordt.

News

Thuishonk in Carré en meer ruimte voor faculteit ET

De Technohal moet worden opgeleverd, de Hogekamp krijgt een plein, de faculteit ET meer ruimte en de derde verdieping van Carré een ‘homebase’ voor studenten. Het is greep uit het Lange Termijn Strategisch Huisverstingsplan voor 2019. Wat kunnen we als campusbewoners nog meer verwachten?

News
‘Ze leeft voort in haar werk’

Postume promotie voor Wilma Kippers

De in juli overleden UT-onderzoeker Wilma Kippers kreeg vorige week postuum de doctorsgraad toegekend. Haar begeleiders verdedigden namens haar het proefschrift. ‘Heel mooi. En ook heel verdrietig’, omschrijft collega Kim Schildkamp de ceremonie. Zij overhandigde uiteindelijk de bul aan de ouders van Wilma.

News

Nederland koploper open access

Steeds meer wetenschappelijke publicaties van Nederlanders zijn in ‘open access’ beschikbaar, maar er moet nog veel gebeuren om de doelstelling van 100 procent in 2020 te halen. Dat concludeert het Rathenau Instituut in een rapport.

News

Drugs, xtc… waar zijn die criminele studenten dan?

Criminelen ronselen chemiestudenten om in drugslaboratoria te komen werken, zegt burgemeester Arend van Hout van de Gelderse gemeente Westervoort. Bij de hogescholen en universiteiten kijken ze verbaasd op. Ook bij Chemical Engineering in Twente weten ze van niets.

News

Building a new alumni community in Germany

The University of Twente is currently a part of the first ever alumni tour of Germany. ‘We are trying to establish a more active alumni community in Germany,’ says Solange Panayotopoulos, UT Alumni Community Manager.

News

Spaarpot: minister kapittelt universiteiten en looft hogescholen

De hogescholen draaien verlies en dat is goed, vindt het kabinet. Dan gaat er tenminste genoeg geld naar het onderwijs. De universiteiten daarentegen boeken al enige jaren winst en dat is niet de bedoeling.

News

Minister wil einde aan vernederende ontgroening

Het moet afgelopen zijn met vernederingen tijdens de ontgroening, vindt minister Van Engelshoven. Oud-leden denken ook dat het anders moet, bleek dit weekend. Maar hoe?

Read more articles