News

Jonge Akademie: ‘Nieuwe eis van NWO moet direct van tafel’

De nieuwe aanvraageisen die NWO in 2018 invoerde voor Vidi-beurzen pakken verkeerd uit voor onderzoekers, meent voorzitter Belle Derks van De Jonge Akademie. ‘We zien het liefst dat deze maatregel meteen wordt geschrapt.’

News

CDA: Laat internationale student opdraaien voor anderstalige opleiding

Geef anderstalige bacheloropleidingen minder overheidsgeld dan Nederlandstalige, bepleit CDA-Kamerlid Harry van der Molen. Hij wil het financieel minder aantrekkelijk maken om buitenlandse studenten naar Nederlandse instellingen te halen.

News

‘Makkelijk zal het zeker niet worden’

In aanloop naar de Batavierenrace heeft het UT/Saxion Runningteam tijdig de schaapjes op het droge. Ruim veertig lopers zitten in de voorselectie, die al zo’n zeventien ‘zekerheidjes’ telt. Teamleider Martijn Oonk, onlangs afgestudeerd in Health Sciences, hoopt de derde plaats van vorig jaar minimaal te evenaren.

News

Minister: experiment met student-promovendi loopt af

Minister Van Engelshoven blijft bij haar besluit om te stoppen met het experiment met student-promovendi. Dat blijkt uit haar antwoorden op Kamervragen van VVD en CDA.

News

Stefano Stramigioli benoemd als KHMW-lid

Stefano Stramigioli, UT-hoogleraar Advanced Robotics, is benoemd als lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij is daarmee één van de twintig nieuwe leden die deze ronde toetraden tot het selecte gezelschap vooraanstaande wetenschappers.

News

New sports vision: listening to the UT community

The campus should have a new vision for sports, says Student Union board member Sietse van Mossel. The current vision is five years old and the demand has changed, he says. 'We are going to ask students and employees about their needs.'

News

Academie-Kus naar voorzitters UvA en VU

De twee Amsterdamse universiteitsbestuurders Geert ten Dam en Mirjam van Praag durfden dit jaar hun nek uit te steken voor hun medewerkers. Daarom geeft wetenschapsvakbond Vawo hun op Valentijnsdag de Academie-Kus.

News

Internationals weten Stukafest nog niet te vinden

Drie kamervoorstellingen speciaal voor internationals: de Global Route van Stukafest ging dit jaar in première. Maar de buitenlandse studenten waren gisteravond op één hand te tellen. ‘Het is ontzettend lastig om internationals te betrekken bij activiteiten.’

News

Veel ‘gele kaarten’ voor filosofieopleidingen

Twintig opleidingen van universiteiten en hogescholen kwamen in 2018 niet ongeschonden door de keuring. Maar liefst acht filosofieopleidingen kregen een ‘gele kaart’: zij moeten zich binnen twee jaar hebben verbeterd.

News

Ontbrekende motivering taalkeuze: Kamer wil actie

Net als minister Van Engelshoven vindt de Tweede Kamer het onacceptabel dat 34 instellingen hun keuze om anderstalig onderwijs aan te bieden niet verantwoorden. Ze pleiten voor strengere controle.

News
Jaarverslag OBP Vrouwennetwerk

‘UT-vrouwen moeten meer regie op loopbaan nemen’

Het OBP Vrouwennetwerk groeit gestaag, zo blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag. In het tienjarige jubileumjaar 2018 noteerde het 332 leden, achttien meer dan het jaar ervoor. Insteek voor de komende jaren: zelf de regie nemen van de loopbaan.

News

Let us know what you think of U-Today

Today, U-Today is starting its reach and appreciation survey. The goal is to measure the reach of our publications – both online and in print - and how the UT community values these publications.

Read more articles