News

Pauze Groeifonds leidt tot onbegrip en onduidelijkheid op UT

De vierde ronde van het Nationaal Groeifonds – een miljardenfonds van de overheid - is uitgesteld en verschillende UT-betrokkenen uiten daarover hun zorgen, frustraties en onbegrip. ‘We willen tempo maken, maar zitten in een politiek vacuüm.’

 • EN
 • NL
News

Minister legt zich neer bij omstreden fixus Engelstalig onderwijs

Het ging niet zoals het hoort, vindt minister Robbert Dijkgraaf. Maar hij verzet zich niet langer tegen het VVD-amendement dat een rem op buitenlandse studenten mogelijk maakt. Dat vertelt hij aan de Eerste Kamer.

 • EN
 • NL
News

Minister grudgingly accepts quota for education in English

Things didn’t go as they should, Minister Robbert Dijkgraaf thinks. But he’s no longer resisting the VVD amendment that allows for limiting international student numbers. This is what he told the Senate.

 • EN
 • NL
News

Universiteiten: 35 bacheloropleidingen krijgen Nederlandstalige variant

Alle grote bacheloropleidingen krijgen een Nederlandstalig traject, hebben de universiteiten beloofd. Dat blijken er 35 te zijn. Nog eens vier opleidingen worden helemaal Nederlandstalig. Het is nog niet duidelijk wat de UT-plannen zijn.

 • EN
 • NL
News

Universities: 35 Bachelor’s programmes to get Dutch-taught variant

Universities have promised to introduce a Dutch-language track into all 35 major Bachelor’s programmes. Another four programmes will be taught entirely in Dutch. It is not yet clear what the UT plans are.

News

Verhuurders vragen vaak te hoge servicekosten van studenten

XIOR Student Housing is al honderden keren teruggefloten door de huurcommissie vanwege te hoge servicekosten. Ook bij andere grote verhuurders betalen studenten vaak te veel, ziet NOSop3.

News

Tweede Kamer vreest misleiding rond ‘niveau’ van scholing

Het ‘niveau’ van onderwijs is niet hetzelfde als de ‘kwaliteit’ ervan, maar gaan mensen dat verschil snappen? De Tweede Kamer vreest verwarring en misleiding rond een officieel stempel voor het ‘niveau’ van bijscholing.

News

Nieuws gemist? Interview Ray Klaassens & uitkomsten welzijnsonderzoek

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

VVD: geldkraan dicht bij wangedrag studentenvereniging

De VVD wil dat studentenverenigingen strenger gestraft worden zodra leden zich misdragen. Wanneer ze bijvoorbeeld een bangalijst verspreiden, moet de universiteit de subsidies direct stopzetten. De minister snapt die wens.

News

DesignLab start eigen ‘academy voor verantwoorde toekomstvorming’

DesignLab Academy, zo heet een nieuw initiatief van het DesignLab op het gebied van lifelong learning. Met workshops, masterclasses en incompanytrainingen wil het DesignLab professionals klaarstomen voor ‘verantwoorde toekomstvorming’.

 • EN
 • NL
News

UT als epicentrum van internationaal onderhandeltalent

Enschede is vandaag, morgen en zaterdag ‘speelstad’ van The Negotiation Challenge 2024, een soort wereldkampioenschap onderhandelen voor studenten van over de hele wereld. Universitair hoofddocent Hatice Kizgin is coördinator van het programma en kijkt uit naar de finaledagen.

 • EN
 • NL
News

UT as the epicentre of international negotiation talent

Today, tomorrow and Saturday, Enschede is the 'host city' of The Negotiation Challenge 2024, a kind of world negotiation championship for students from all over the world. Associate professor Hatice Kizgin is the coordinator of the programme and is looking forward to the final days.

News

TU Delft discrimineerde premaster-student met handicap

De TU Delft heeft te laat studieduurverlenging toegezegd aan een premasterstudent met fysieke en mentale beperkingen, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens. De student had meer duidelijkheid moeten krijgen.

News

Omstreden klimaatorganisatie pakt podium op de UT: ‘Dit is bizar’

Een geplande bijeenkomst van de Stichting Tegenwind Noordoost Twente, aanstaande dinsdag in het Amphitheater in de Vrijhof, zorgt voor ophef. Reden is dat de protestbeweging het evenement samen met de omstreden klimaatorganisatie Clintel organiseert. Dat zorgt voor vragen op de universiteit, al is het nog niet zeker of het evenement überhaupt doorgaat.

News

Onderzoek fraudejacht DUO genomineerd voor Tegel

Het journalistieke onderzoek naar de fraudejacht van studiefinancier DUO, dat tot excuses van het kabinet heeft geleid, is genomineerd voor een Tegel. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke prijzen van Nederland.

Read more articles