Mexicaans, maar dan Amerikaans, toch?
Moeilijkheid: ***--
4 personen
Ingrediënten:
2 saucijzen
250 gram gehakt
1 rode ui
1 groene paprika
1 blik kidneybonen
3 tenen knoflook
1 Chili peper (liefst een Jalepeño, anders een gewone)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel oregano
1 eetlepel bruine suiker
1 blik gezeefde tomaten (400gr)
1 blikje tomatenpuree
1 scheut rode wijn (Merlot o.i.d)
Zout
Olie
Tortillachips
Geraspte kaas
Bereiding:
Verwijder de velletjes van de worst en verkruimel ze. Hak de ui in stukjes, maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes. Hak de peper en knoflook in superkleine stukjes. Verhit een hapjespan en doe er een ruime scheut olie in. Bak de worst en het gehakt een minuut of drie op hoog vuur. Voeg de ui, de paprika, de peper en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de kruiden en de suiker toe, schep om en draai het vuur zacht. Voeg de bonen, de tomaten, tomatenpuree en wijn toe en draai het vuur zacht. Laat een minuut of 20 tot 30 zacht pruttelen tot de saus ingedikt is.
Serveer met de kaas en tortilla's. Dip met de tortilla's in de saus, doe er wat kaas op en geniet!
Eet smakelijk!
Drank: Desperados of Corona of iets dat daar op lijkt.
Tip: Let op met de hoeveelheid chilipeper die je toevoegt. Doe het beetje bij beetje, tot het pittig genoeg is.
Wist je dat: Hoewel Amerika op culinair vlak best wel iets te bieden heeft, heeft de gemiddelde Amerikaan een voorkeur voor gegrild vlees. De Amerikaan trekt er ook in de winter rustig op uit om in een park te gaan barbecueën. In de meeste parken zijn dan ook speciale bbq plaatsen waar je zelfs reserveringen voor moet maken.