Business & Career

Actieve stoffen inkapselen

‘Ik denk dat wij een uitstekend voorbeeld zijn van duurzame technologie die ontwikkeld is op de UT.’ Lisette van Lith van UT spin-off IamFluidics is trots. Het gaat zo goed, dat de scale-up zich opmaakt voor een vertrek van het UT-terrein. ‘We zijn de UT letterlijk ontgroeid, precies zoals de universiteit dat graag ziet. Maar we blijven in ons nieuwe pand dichtbij de huidige plek. De banden met de UT zijn en blijven onmisbaar.’

Business & Career

Effectief vaccineren met micronaalden

De micronaalden van U-Needle vaccineren efficiënt. Volgens CEO Jeroen Wissink is het pure innovatie van NanoLab naar de markt.

Business & Career

PIP Advice: de ‘perfecte combi tussen theorie en praktijk’

Het is de oudste spin-off van de UT, zo zeggen  UT-studenten Marnick Plomp en Willem Vincent . Opgericht in 1989 door een stel technische bedrijfskundestudenten, die naast het studeren relevante werkervaring op wilden doen. Na 34 jaar bestaat PIP Advice nog steeds. Onafhankelijker, dat wel, maar met hetzelfde doel: theorie toepassen in de praktijk.

Business & Career

Pentas wereldwijde voorloper rotatiegieten

Van de UT naar miljoenenbedrijf: voor Pentas Moulding, producent van kunststof roducten, is de toekomst nog maar net begonnen.

Business & Career

'We tellen ziekteverwekkers één voor één'

UT spin-off Occam Dx spoort met simpele teltechniek kanker op. ‘We tellen ziekteverwekkers één voor één uit het monster.’

Business & Career

Vloerkleden perfect voor gehorige studentenhuizen

Een vloerkleed heeft impact op de sfeer en uitstraling van een kamer. Voor studenten is het kiezen van het juiste vloerkleed extra belangrijk, omdat je niet alleen slaapt in je kamer, maar er ook studeert. Vier tips van Tapeso.nl.

Business & Career

‘We are about to become a true university’

ECIU University is entering a new phase. ‘It’s a paradigm change,’ says Màrius Martínez, president of the ECIU and vice rector for International Relations at the UAB (The Autonomous University of Barcelona). ‘We aim to create an agile, easy and attractive ecosystem for learners across Europe.’

Business & Career

‘My time at ITC transformed me’

‘ITC is where I learnt to appreciate the diversity among people. It opened up my eyes and helped me to get where I am today,’ says Daryll Matthew, ITC alumnus and the current Minister of Education and Sports in Antigua and Barbuda.

Business & Career

Gebruik free writing om helder te krijgen wat je wilt schrijven

Onlangs organiseerde ik een schrijfretraite en -training. Deelnemers deden daar een aantal belangrijke inzichten op waarvan ik er twee graag met je deel.

Business & Career

Europe’s green recovery create opportunities for young engineers

The announced European recovery and resilience funds are coming into play and are being underlined in the recent announced REPowerEU initiative. Working on the energy transition and securing access to energy are going hand in hand. These developments all require a well educated workforce and provide opportunities for young engineers.

Business & Career

Maak kennis met talent Oss

De gemeente Oss is trots op het veelzijdige talent dat bij de Osse bedrijven werkt. In de 4TU Career Special 2022 worden er vier uitgelicht. Pivot Park, Aspen Oss, MSD en Organon vertellen kort wie ze zijn en wat ze doen.

Business & Career

Pauzes, ademhalen en freewheelen

Het is een bekend probleem: je werkt je een slag in de rondte, maar hoe harder je werkt, hoe minder er uit je vingers lijkt te komen. Oorzaak? Te weinig pauzes. In deze blog legt Arjenne Louter van Louter Promoveren je uit hoe je die belangrijke pauzemomenten het beste kunt inbouwen.

Read more articles