Terug naar het jaar
Cheiron en Rossinant fuseren tot Audentis

‘Als ware Romeinen namen we goede tradities van elkaar over’

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze elfde editie blikken drie senatoren terug op de fusie van Cheiron en Rossinant tot studentenvereniging Audentis in 1996. ‘Onze leden bezaten hetzelfde DNA.’

Terug naar het jaar

1972: UT-band Jan Akku en de Pechlampen ziet het levenslicht

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze tiende aflevering gaan we met de UT-alumni elektrotechniek én muzikanten Jack van der Kamp (71) en Dees Talma (72) terug naar 1972. De leden van de bijzondere band ‘Jan Akku en de Pechlampen’ beginnen dan als huisband van de Vestingbar.

Terug naar het jaar

1983: UT’ers lopen naar Den Haag uit protest tegen kernwapens

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze negende aflevering gaan we met André van Lierop (58) terug naar oktober 1983. Met zo’n dertig THT’ers reisde hij vanuit Enschede te voet naar Den Haag, om mee te doen aan de antikernwapendemonstratie.

Terug naar het jaar
‘Ik had wel iets beters te doen dan militaire dienst’

1986: UT-alumnus en ‘totaalweigeraar’ krijgt 9 maanden cel

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze achtste aflevering gaan we met Wim Koolhoven, UT-alumnus chemische technologie, terug naar januari 1986. Vlak na zijn afstuderen weigert hij dienst én vervangende dienstplicht, en belandt daardoor negen maanden in het huis van bewaring in Almelo.

Terug naar het jaar

1994: Hoe ‘meisjesvereniging’ Mirte ten onder gaat aan vooroordelen

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze zevende aflevering gaan we met Willemijn Lindeboom terug naar het jaar 1994. Toen Mirte, de vereniging voor vrouwelijke UT-studenten, ter ziele ging.

  • EN
  • NL
Terug naar het jaar

2017: De opkomst en ondergang van een studentenbrouwerij

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze zesde aflevering gaan we met UT-student Yorick Bosch terug naar het jaar 2017, de ‘glorietijd’ van de inmiddels opgedoekte speciaalbierstartup Hops & Grains.

  • EN
  • NL
Back to the year

2017: The rise and fall of a student brewery

In ‘Back to the Year...’ we revive bygone campus times with remarkable stories. In this sixth episode we go, together with UT student Yorick Bosch, back to the year 2017, the ‘glory days’ of the now defunct craft beer startup Hops & Grains.

Terug naar het jaar

Twee UT’ers beleven een onvergetelijke tijd in Vietnam

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze vijfde aflevering gaan we met Jisk Holleman (75) terug naar het jaar 1977, toen hij samen met een UT-student het verscheurde Vietnam bezocht. ‘Vooral de heenreis was een klein drama.’

Terug naar het jaar
Terug naar het jaar...

1986, 1987 en 1988: een steentje bijdragen aan wereldrecords

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze vierde aflevering gaan we met UT-alumnus Arjan van Houwelingen terug naar de jaren 1986, 1987 en 1988, toen hij samen met medestudenten domino-wereldrecords vestigde. ‘Heel Europa keek toe hoe ik dat ene steentje legde.’

  • EN
  • NL
Terug naar het jaar
Terug naar het jaar...

November 2008: ‘Het Ding’ staat op z’n kop

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze derde aflevering gaan we terug naar het jaar 2008, toen de alerte student Arjan van Rossum opmerkte dat kunstwerk ‘Het Ding’ na een onderhoudsbeurt verkeerd om was teruggezet bij de hoofdingang.

  • EN
  • NL
Back to the year
Back to the year...

November 2008: ‘Het Ding’ is upside down

In ‘Back to the Year...’ we revive bygone campus times with remarkable stories. In this third episode we go back to the year 2008, when the attentive student Arjan van Rossum noticed that after maintenance work, the artwork ‘Het Ding’ at the main entrance had been reassembled the wrong way around.

Terug naar het jaar

Oktober 1976: UT-student sleept CvB voor rechter

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze tweede aflevering gaan we terug naar 1976, toen Paul Klaarwater de allereerste rechtszaak aanspande als UT-student tegen het college van bestuur. Klaarwater trok aan het langste eind.

Terug naar het jaar

17 augustus 1986: UT-student bereikt top Rakaposhi

Precies 35 jaar geleden, op 17 augustus 1986 om 16.55 uur Pakistaanse tijd, bereikte de 25-jarige UT-student Ton van den Boogaard de top van de Rakaposhi (7788 meter). Tegenwoordig is hij hoogleraar aan de faculteit ET en denkt hij elk jaar even terug aan het gedenkwaardige moment van toen.