Business & Career

At the forefront in technology innovation for breeding crops

At KeyGene in Wageningen, Nathalie van Orsouw leads the Technology Development department with several teams working on innovative technologies using e.g. advanced DNA sequencing platforms and innovative genome editing in crops. ‘Our partners expect us to always be one step ahead,’ she says.

Business & Career

Green recovery will create opportunities for young engineer

The announced European recovery and resilience funds are coming into play and are being underlined in the recent announced REPowerEU initiative. Working on the energy transition and securing access to energy are going hand in hand. These developments all require a well educated workforce and provide opportunities for young engineers.

Business & Career

Direct meedraaien in opdrachten

Technische studie afgerond? Ga op traineeship bij organisatieadviesbureau Berenschot. Met vijftien trainees ontwikkel je je van startende tot ware consultant.

Business & Career

Ondernemers opgelet: zo houd je werk en privé gescheiden

Veel ondernemers klagen over de dunne scheidingslijn tussen werk en privé. Soms lijkt deze zelfs geheel onzichtbaar te zijn. Hoe zorg je ervoor dat het werk eindigt bij de voordeur? Digital Newsgroup (DNG) geeft in samenwerking met Flexas.com tips.

Business & Career

EngD: continuing your studies while putting what you learn into practice

After completing your master’s, are you keen to gain some practical experience while continuing to study? You can do just that during a two-year EngD programme at the 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute (4TU.SAI). The EngD (formerly known as the PDEng) offers lots of advantages, according to chemical engineer Job Nijhuis.

Business & Career

Live your ambition

Joanne van 't Zelfde is als Junior Adviseur Circulaire economie bijna twe jaar werkzaam bij TAUW, en Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving.

Business & Career

Gezocht: onderzoekers met brede maatschappelijke interesse

Het CBS verricht jaarlijks 600 onderzoeken op allerlei terreinen van de samenleving. Voor het uitvoeren ervan is het statistiekbureau voortdurend op zoek naar nieuw personeel op wo- en hbo-niveau. Een vereiste is een brede maatschappelijke interesse. Die is van belang omdat het CBS midden in de samenleving staat en flink investeert in zijn relaties met overheden, kennisinstellingen, bedrijven, etc. De onderzoekers Sylvia Bleker en Bart Wezeman zijn daar nauw bij betrokken en vertellen over hun ervaringen.

Business & Career

Het nieuwe solliciteren: stel vragen

‘Nou, bedankt hoor. Nee, ik heb verder geen vragen.’ Als zo een sollicitatiegesprek eindigt en dit zijn de woorden van de sollicitant en niet van de werkgever, dan hebben we hier te maken met het nieuwe solliciteren. Er is immers werk genoeg. Toch? Nee, toch niet volgens Petro Walters. ‘Je wilt wel worden aangenomen bij een bedrijf dat bij je past. Op lange termijn is plezier in je werk namelijk het belangrijkste.’’

Business & Career

‘De macht op de arbeidsmarkt is echt veranderd’

Universiteiten gaan elk studiejaar met elkaar de strijd aan om nieuwe studenten binnen te halen. Zodra er weer een lichting is afgestudeerd, staan bedrijven te popelen bij de poort om hen als nieuwe medewerkers aan zich te binden. Al gaat dat zeker niet meer vanzelf. ‘Jonge mensen willen zich vooral ergens thuisvoelen’, zegt Wil Michels, docent en bestsellerauteur van onder meer het boek de Fanstrategie.

Business & Career

Flux Robotics draagt bij aan de snelle ontwikkeling van robotchirurgie

Vertrouw jij je leven toe aan een robot tijdens een operatie? Volgens professor Sarthak Misra zijn er steeds meer ziekenhuispatiënten die openstaan voor dat idee. Naast het leiden van het Surgical Robotics Labatory aan Universiteit Twente, staat Misra aan het roer bij Flux Robotics, een spin-off dat innovatieve robotoplossingen ontwikkelt.

Business & Career

Voorbereiden op je loopbaan

Als laatstejaars student sta je op het punt om de academische wereld te verlaten en je carrière te starten. Deze overgang kan spannend zijn. Een goede voorbereiding helpt je goed op weg. In dit artikel deelt Timemanagement.net tips om je voor te bereiden op je toekomstige loopbaan.

Business & Career

PHIX heeft de wind in de zeilen

De komende tijd brengen wij een serie inspirerende artikelen over ondernemerschap. In deze reeks laten we ondernemers met grote en kleine bedrijven aan het woord. Ze hebben één ding gemeen: hun theoretische kennis deden ze op bij de Universiteit Twente en daarna sloegen ze hun vleugels uit. Wie zijn ze, wat drijft hen en welke kansen zien ze voor de toekomst? Aflevering 9: Albert Hasper, directeur van PHIX BV.

Read more articles