News

TU Delft discrimineerde premaster-student met handicap

De TU Delft heeft te laat studieduurverlenging toegezegd aan een premasterstudent met fysieke en mentale beperkingen, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens. De student had meer duidelijkheid moeten krijgen.

News

Omstreden klimaatorganisatie pakt podium op de UT: ‘Dit is bizar’

Een geplande bijeenkomst van de Stichting Tegenwind Noordoost Twente, aanstaande dinsdag in het Amphitheater in de Vrijhof, zorgt voor ophef. Reden is dat de protestbeweging het evenement samen met de omstreden klimaatorganisatie Clintel organiseert. Dat zorgt voor vragen op de universiteit, al is het nog niet zeker of het evenement überhaupt doorgaat.

News

Onderzoek fraudejacht DUO genomineerd voor Tegel

Het journalistieke onderzoek naar de fraudejacht van studiefinancier DUO, dat tot excuses van het kabinet heeft geleid, is genomineerd voor een Tegel. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke prijzen van Nederland.

News

‘Universiteiten moeten stoppen met greenwashing KLM-plannen’

UT-wetenschappers protesteerden dinsdag tegen het logo van hun universiteit onder een manifest van de luchtvaartindustrie. Ook in Delft en Eindhoven leidt de steun van de TU’s voor het manifest tot opgetrokken wenkbrauwen.

News

Batalopers opgelet: koop schoenen op gevoel en drink bietensap (met mate)

Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel duidde dinsdagavond in het Amphitheater feiten en fabels over hardlopen. Studenten die eind mei deelnemen aan de Batavierenrace kregen van haar de laatste tips over wat wel en wat niet te doen.

  • EN
  • NL
News

Minister geeft Kamer geen lokale plannen Engelstalig onderwijs

Minder Engelstalige opleidingen? De Tweede Kamer krijgt voorlopig geen plannen van afzonderlijke universiteiten en hogescholen, blijkt uit een nieuwe brief van minister Robbert Dijkgraaf.

  • EN
  • NL
News

Education Minister offers Parliament no local plans for English-taught programmes

Fewer programmes taught in English? The House of Representatives should not expect to receive any plans to that effect from individual higher education institutions. At least not yet, according to a letter that Education Minister Robbert Dijkgraaf sent.

  • EN
  • NL
News

Medewerker geeft UT opnieuw ruime voldoende, ondanks gestegen werkdruk

De UT krijgt een 7.4 als ‘rapportcijfer’ van haar medewerkers, maar bijna de helft van hen kampt met hoge of veel te hoge werkdruk. Het welzijnsonderzoek voor medewerkers was dit jaar anders van opzet, maar de uitkomsten zijn in lijn met die van voorgaande jaren.

  • EN
  • NL
News

Employee ‘grades’ UT a 7.4, despite increased workload

The UT receives a 7.4 as a 'report grade' from its employees, but almost half of them are struggling with high or far too high work pressure. The well-being survey for employees was set up differently this year, but the results are in line with those of previous years.

News

Kabinet wil verbod op ‘diploma met terugwerkende kracht’

'Gefeliciteerd, u bent al twee maanden afgestudeerd.' Deze boodschap krijgen sommige studenten van hun onderwijsinstelling. Dat gaat het kabinet verbieden, schrijft minister Dijkgraaf aan de Tweede Kamer.

News

Kabinet investeert 450 miljoen in onderwijs voor techsector

Het kabinet investeert speciaal voor de techsector jaarlijks 450 miljoen euro extra in technisch onderwijs. Niet alleen Eindhoven, maar ook de regio’s Delft, Enschede en Groningen moeten met dat geld meer technici opleiden. Ook mbo en hbo doen mee.

News

Nieuws gemist? Zorgen over balans UT-VU & onduidelijkheid over maatregelenpakket

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Adviescommissie Nationaal Groeifonds dreigt met opstappen

Het kabinet heeft de pauzeknop van het Nationaal Groeifonds ingedrukt. De leden van de adviescommissie beraden zich nu op hun positie en eisen helderheid, zegt voorzitter Rianne Letschert in dagblad NRC.

News

Waar is die huisvesting voor studenten met functiebeperking, vraagt LSVb

Studenten met een functiebeperking komen moeilijk aan passende woonruimte, stelt de Landelijke Studentenvakbond. Met een actieplan wil de bond de grootste knelpunten aanpakken.

Read more articles