News

Nieuwe expositie toont de menselijke kant van UT-onderzoek

Kunstenaars Bianca Sistermans en Eva Gerlach openen donderdagmiddag een expositie in de Vrijhof. Het duo verkende vele UT-laboratoria op zoek naar inspiratie en vertaalde dat naar een veertiental gedichten en foto’s ‘om de menselijke kant van wetenschap tot leven te brengen.’

News

Solar Boat Twente onthult verfrissend witte zonneboot

Studententeam Solar Boat Twente presenteerde dinsdagmiddag hun nieuwe zonneboot. Meerdere innovaties kenmerken de zonneboot, waaronder een nieuwe vorm en een verfrissende witte kleur.

News

Nog altijd grote verschillen in stagevergoedingen

Studenten krijgen lang niet altijd een passende vergoeding voor hun stage. 'Dat moet echt anders', vindt demissionair minister Robbert Dijkgraaf. Hij overweegt stagevergoedingen verplicht te stellen.

  • EN
  • NL
News

Herbert Wormeester: ‘Medezeggenschap is meebesluiten’

Wie medezeggenschap zegt, zegt Herbert Wormeester. Al jarenlang hamert hij menig besluit af als voorzitter van de universiteitsraad. Een interview over het belang van de medezeggenschap voor de universiteit. ‘Elke beslissing moet begrijpelijk, navolgbaar en in het belang van de universiteit zijn.’

  • EN
  • NL
News

Herbert Wormeester: ‘Participation is co-deciding’

If you say participation, you say Herbert Wormeester. For years now he has been signing off on decisions as chair of the University Council. We interviewed him on the importance of participation for the university. ‘Every decision must be understandable, traceable and in the best interest of the university.’

News

Kansen verbeteren bij selectie? Nee, zegt Tweede Kamer

Een meerderheid in de Tweede Kamer verzet zich bij voorbaat tegen positieve discriminatie bij de selectie voor opleidingen als geneeskunde en fysiotherapie. Het kabinet hoeft niet te onderzoeken of bepaalde groepen meer kans moeten krijgen.

News

Nog geen politieke oplossing voor pechstudenten in zicht

Het lukt de Tweede Kamer niet om het eens te worden over extra geld voor pechstudenten. NSC trekt het voorstel voor een (lagere) tegemoetkoming weer in en een ruimhartiger voorstel van D66 is ook nog niet in stemming gebracht.

News

Mert Alberts interim portefeuillehouder bedrijfsvoering EEMCS

Mert Alberts is door het college van bestuur aangesteld als tijdelijk portefeuillehouder bedrijfsvoering van de EEMCS-faculteit. De directeur van LISA volgt vanaf 1 mei Stephan Maathuis op.

News

Wil jij de redactieraad van U-Today versterken?

Wegens het aflopen van de zittingsperiode van een aantal leden uit de personeelsgeleding én de studentgeleding zoekt de redactieraad van de U-Today met ingang van het volgend collegejaar nieuwe enthousiaste leden voor de redactieraad.

News

Nederlands hoger onderwijs helpt met opleiding bestuurskunde Aruba en Curaçao

Om de bestuurskracht op de Caribische eilanden te versterken gaan de Universiteit Utrecht en de Haagse Hogeschool er een deeltijdopleiding bestuurskunde aanbieden, samen met de universiteiten van Aruba en Curaçao.

News

Jaar wachten op geld voor Oekraïense studenten, als het überhaupt komt

Voor studenten uit Oekraïne krijgen universiteiten en hogescholen voorlopig geen bekostiging, zelfs niet als een politieke meerderheid daarop aandringt. Het duurt te lang om de regels te veranderen.

News

Mannen promoveren vaker ‘cum laude’, maar niet door hun kwaliteit

Mannen promoveren veel vaker cum laude dan vrouwen, stellen onderzoekers opnieuw vast. Deze keer is ook naar de kwaliteit van proefschriften gekeken. Die kan het verschil niet verklaren.

News

Britten verwerpen EU-plan voor studie en werk jongeren

De Britten hebben binnen enkele dagen een voorstel van de Europese Commissie verworpen om jongeren tot 30 jaar meer vrijheid te geven om over de grens te studeren en werken. Het zou niet bij de Brexit passen.

Read more articles