Voor spek & bonen: Jahwohl
Lekker Duits met Nederlands tintje Moeilijkheid: **--- 4 personen Inleiding: Soms wil je geen gedoe, soms wil je gewoon lekker eten. Het mag best een beetje speciaal zijn, maar het moet vooral niet teveel moeite kosten. Laten wij nou net deze week in die stemming zitten. We wilden graag het gevoel dat we een beetje op niveau aan het koken zijn (vandaar de wijn), maar dan simpel. Zie hier het resultaat; lekker Duits (de schnitzels) maar met een Nederlands tintje (de prei) en nog culinair verantwoord ook! Wat wil een mens nog meer? Ingrediënten: 3 gepaneerde schnitzels 2 uien Teentje knoflook 2 preien Glas witte wijn (droog) Scheut room Geraspte kaas Pasta naar keuze Groene salade (bv. sla, avocado, radijs, dressing) Bereiding: Pasta koken. Schnitzels in reepjes snijden en bruin bakken op hoog vuur (in olie of boter). Uien en prei in ringen snijden, knoflook hakken en dit toevoegen en meebakken. Als alles gaar is, afblussen met de witte wijn en in een minuutje of tien inkoken. Room toevoegen, op smaak brengen met peper, zout en eventueel een bouillonblokje. Pasta in ovenschaal doen en de saus er overheen schenken. Laagje kaas erop doen en onder de gril bruin laten worden. Guten Appetit! Lekker met een frisse salade Drank: glas witte wijn (dezelfde als die erdoor zit). Tip: Schnitzels kun je ook makkelijk zelf paneren. Kluts een eitje, haal de schnitzels erdoor en bedek ze met paneermeer. Wist je dat: de gepaneerde schnitzel staat ook bekend als de 'Wiener Schnitzel'. Dit is een beschermde naam en er zijn ook nog andere varianten, zoals de 'Salzburger Schnitzel' (met champignons en uien).